Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Συνάντηση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με τον Υφυπουργό Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ 
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΚΗΕ εκφράζει την ικανοποίησή της από τα αποτελέσματα της συνάντησης που πραγματοποίησε την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο και την Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου κ. Στέλλα Βρακά για τα θέματα που
προέκυψαν από την έκδοση του υπ.αρ. Δ.ΕΙΣΦ.Μ./626/1516562/19.12.2018 ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ «Απεικόνιση της ασφάλισης στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση του προσωπικού του τ. ΤΑΠ/ΔΕΗ» που αφορά τους παλαιούς ασφαλισμένους (πριν την 1.1.1993) και είναι ενταγμένοι στο καθεστώς των ΥΒΑΕ.
Ο Υπουργός έκανε αποδεκτή την πρόταση της Ομοσπονδίας προκειμένου τα διαλαμβανόμενα στο παραπάνω Γενικό Έγγραφο για τους ασφαλισμένους των ΥΒΑΕ, να ισχύσουν από 1.1.2019.
Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται αναδρομικές κρατήσεις στους μισθωτούς αλλά και τους συνταξιούχους των ΥΒΑΕ, οι οποίοι έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά την 1.1.2017.
Μετά από αυτό αναμένουμε την άμεση έκδοση σχετικής διευκρινιστικής εγκυκλίου από το Υπουργείο προκειμένου η ΔΕΗ να καταβάλει και το υπόλοιπο ποσό της αποζημίωσης στους συνταξιούχους που δόθηκε μειωμένη.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με τον Υφυπουργό και για το θέμα των ΥΒΑΕ των Εναεριτών του ΔΕΔΔΗΕ καθώς και όσων εργάζονται στους Σταθμούς Παραγωγής και απαιτούνται 1.000 ημέρες ασφάλισης στα ΥΒΑΕ την τελευταία 10ετία, προκειμένου να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης, προσδοκώντας θετικά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου