Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Ο Χατζηδάκης το «συζητά» με ΔΕΗ και άλλους παρόχους να μην κόψουν το ρεύμα του λαού

Ο Χατζηδάκης το «συζητά» με ΔΕΗ και άλλους παρόχους να μην κόψουν το ρεύμα του λαού 
Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ορισμένοι στην κυβέρνηση την οργή που έρχεται. Αντί να προχωρήσουν σε γενναίες αποφάσεις, υποχρεώνοντας ΔΕΗ και άλλους παρόχους να μη κόψουν το ρεύμα του λαού, κάθονται και το συζητάνε. Δεν έχουν καταλάβει κάποιοι στην κυβέρνηση ότι εάν αρχίσουν οι διακοπές ρεύματος, ο λαός θα ξεσηκωθεί και θα τους πάρει και θα τους σηκώσει!
Για τα έκτακτα μέτρα στήριξης της ΔΕΗ και των ιδιωτικών
εταιριών ενέργειας προκειμένου να στηρίξουν τους καταναλωτές που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού και παράλληλα να μείνουν όρθιες, μίλησε στον ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.
Τόνισε ότι καταβάλλεται μια συντονισμένη προσπάθεια και έχουν ήδη ληφθεί τα αναγκαία μέτρα ώστε οι λειτουργίες ενέργειας να είναι ανοιχτές και να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας.
«Το βασικό κοινωνικό έργο των εταιριών αυτών, ήδη επιτελείται και θα έχουμε 24 ώρες ενέργεια, ηλεκτρικό ρεύμα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο», διαβεβαίωσε ο κ. Χατζηδάκης.
Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, έτσι ώστε να υπάρξει μηχανισμός εγγυοδοσίας που θα εξασφαλίσει κεφάλαιο κίνησης στις εταιρίες ενέργειας, ώστε να υπάρχει ένα «μαξιλάρι» ασφαλείας.
Με αυτό το «μαξιλάρι» εξασφαλισμένο, οι εταιρίες προφανώς θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε κάποιες κινήσεις, εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης.
Σε «κάποιες κινήσεις»; Ο Κωστής Χατζηδάκης ξέχασε την οργή του λαού; Ή θέλει να τη δει στο εκατονταπλάσιο;
Σε σχέση με τις κινήσεις της κυβέρνησης σε τρεις άξονες τόνισε ότι:
1. Ενθαρρύνονται (σ.σ. κανονικά έπρεπε να διατάζονται) οι εταιρίες, τόσο η ΔΕΗ όσο και οι ιδιώτες να λάβουν εκείνα τα μέτρα που μπορούν να αντέξουν ως ένδειξη αλληλεγγύης σε εκείνους που πλήττονται. Τα μέτρα αυτά αναμένονται τις επόμενες ημέρες.
2. Η κυβέρνηση απευθύνεται (σ.σ. μην τις παρακαλάτε πολύ) στις τράπεζες προκειμένου να διευκολυνθούν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές των πολιτών
3. Σε σχέση με τις αποκοπές υπάρχει συνεννόηση με την ΔΕΗ και τους ιδιώτες παρόχους. Με βάση το υπάρχουν πλαίσιο δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την κάλυψη των ευπαθών ομάδων. Εκείνοι που πρέπει να ανησυχούν είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές που θέλουν να εκμεταλλευτούν την κρίση.
Και ποιος θα ορίσει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές;
Η κυβέρνηση σκαλίζει τα κάρβουνα της λαϊκής εξέγερσης. Αυτή τη φορά δεν θα είναι σαν το 2011, εάν ανάψει η φωτιά δεν θα σβήσει.
 www.tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου