Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

ΕΔΟΠ/ΔΕΗ Τ.Ε. ΠΑΤΡΩΝ-ΑΙΓΙΟΥ: Με ενημέρωση και μέτρα προστασίας, αποβάλουμε το Φόβο και τον Πανικό για τον κοροναϊό.

Αποτέλεσμα εικόνας για εδοπ δεη 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

                Τις τελευταίες μέρες βιώνουμε ένα μπαράζ οδηγιών από το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων κατά της διασποράς του Κορονοϊου στην χώρα μας.
Σ’ αυτή την περίπτωση απαιτείται, να αποβάλουμε τυχόν Πανικό και με ψυχραιμία να αντιμετωπίσουμε, τηρώντας παράλληλα τις οδηγίες των ειδικών- Γιατρών, τυχόν περαιτέρω εξάπλωσή του ιού.
Θα ήταν εύκολη μια καταγγελτική Ανακοίνωση, τόσο για την Κυβέρνηση όσο και για τις επιχειρήσεις του ομίλου ΔΕΗ, για την
ανυπαρξία μέτρων.
Η στάση όμως της Τ.Ε. ΕΔΟΠ/ΔΕΗ Πατρών Αιγίου, αλλά και του σωματείου μας γενικότερα, διακρίνεται από υπευθυνότητα και σοβαρότητα διαχρονικά. Τόσο σε ζητήματα των εργαζομένων όσο και για το μέλλον των επιχειρήσεων του ομίλου Δ.Ε.Η.
Μετά τα τελευταία γεγονότα στην χώρα μας και την εξάπλωση που παρουσιάζετε στην περιοχή μας, θεωρούμε ότι θα πρέπει να λάβουμε τα παρακάτω μέτρα για τη θωράκιση των εργαζομένων στα Καταστήματα και πρακτορεία που δέχονται κοινό.
Συγκεκριμένα για την καθημερινή λειτουργία στα καταστήματα της Δ.Ε.Η.:
Ø  Ενημέρωση των εργαζομένων από τον Γιατρό Εργασίας για τα μέτρα προστασίας και υγιεινής που πρέπει να λαμβάνουν.
Ø  Δημιουργία στο intranet (εσωτερικό δίκτυο) της Δ.Ε.Η. ειδική σελίδα με πληροφορίες και επικαιροποιημένα στοιχεία γύρω από τη διαχείριση του θέματος του κορονοϊού.
Ø  Αναστολή λειτουργίας του γραφείου Πληροφοριών στην Ακτή Δυμαίων  και προτροπή των πελατών για τηλεφωνική εξυπηρέτηση στο 11770.  
Ø  Στη φυσική εξυπηρέτηση να διεκπεραιώνονται αποκλειστικά και μόνο εργασίες, για Διακοπή ηλεκτροδότησηςΝέα συμβόλαια, διακανονισμοί και Επανασυνδέσεις.   
Ø Η είσοδος στα γραφεία να γίνεται χωρίς συνωστισμό και ανά άτομο.
Ø  Για προληπτικούς λόγους συνιστάται, να προχωρήσουν ανά Σαββατοκύριακο σε απολυμάνσεις των κτιρίων που δέχονται κοινό.
Ø  Η τοποθέτηση σε εμφανές σημείο στην είσοδο κάθε καταστήματος της Δ.Ε.Η., δοχείων με απολυμαντικό υγρό προς χρήση, τόσο των εργαζομένων όσο και των συναλλασσομένων που εισέρχονται, καθώς και πινακίδας με την οποία θα υποδεικνύεται ο καθαρισμός των χεριών των εισερχομένων στο κτίριο. Η είσοδος στα γραφεία να γίνεται χωρίς συνωστισμό και ανά άτομο.
Ø  Η τοποθέτηση σε εμφανή σημεία των κτιρίων, ενημερωτικών αφισών του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ., σχετικά με τις βασικές ενέργειες πρόληψης από τον κορονοϊό.
Ø  Η απομάκρυνση από τα γραφεία εξυπηρέτησης, οποιαδήποτε έγγραφα ή αντικείμενα, ώστε μετά τη λήξης εργασίας να απολυμαίνεται από το συνεργείο Καθαρισμού.
Ø  Η χορήγηση σε κάθε εργαζόμενο Αντισηπτικό Χεριών ή  Απολυμαντικό gel.
 Για τα πρακτορεία του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.:  
Ø  Ενημέρωση των εργαζομένων από τον Γιατρό Εργασίας για τα μέτρα προστασίας και υγιεινής που πρέπει να λαμβάνουν.
Ø  Δημιουργία στο intranet (εσωτερικό δίκτυο) της Δ.Ε.Η. ειδική σελίδα με πληροφορίες και επικαιροποιημένα στοιχεία γύρω από τη διαχείριση του θέματος του κορονοϊού.
Ø  Συνέχιση της Αναστολή λειτουργίας της Φυσικής εξυπηρέτησης και προτροπή των πελατών για τηλεφωνική εξυπηρέτηση στο 11500 ή σε τοπικά σταθερά τηλέφωνα της κατ’ τόπου υπηρεσίας. 
Ø  Η χορήγηση σε κάθε εργαζόμενο Αντισηπτικό Χεριών ή  Απολυμαντικό gel.
                Παράλληλα θεωρούμε, ότι σύμφωνα και με τον περιορισμό των μετακινήσεων με ΜΜΕ που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας, οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στην Πάτρα που καθημερινά μετακινούνται από τον τόπο διαμονής, να μετακινηθούν για εργασία στο διάστημα των προληπτικών μέτρων, σε καταστήματα ή πρακτορεία του τόπου κατοικίας τους. Αυτό θα συνέβαλε και στη αποφυγή να καταστούν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, φορείς διάδοσης της νόσου.
                Μετά την ανακοίνωση από 10/3/2020, της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων και παιδικών σταθμών στην Ελλάδα, είναι επιβεβλημένο, για τους εργαζόμενους με ανήλικα τέκνα μέχρι των τάξεων του Γυμνασίου, να χορηγηθεί Ειδική  Άδεια με αποδοχές τουλάχιστον οκτώ (8) ημερών.     
                Για την επιτυχία στην αντιμετώπιση διασποράς και εξάπλωσης του Κορονοιού, εκτός των παραπάνω μέτρων, αποτελεί η ατομική προσπάθεια και ευθύνη του καθενός μας.


Εκ του Δ.Σ. της Τ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου