Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Βάζει … πλάτη η ΔΕΗ για καταναλωτές στα νησιά

Βάζει … πλάτη η ΔΕΗ για καταναλωτές στα νησιά | tovima.gr



Στηρίζει τους πελάτες της εταιρείας «Economic Growth A.E.», η οποία σταματά να δραστηριοποιείται στα νησιά από το τέλος του μήνα.

Την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από την 1η  Μαΐου έως και 31 Ιουλίου σε ακίνητα πελατών της εταιρείας «Economic Growth A.E.» στα ηλεκτρικά συστήματα Κρήτης, Ρόδου, Θήρας και Πάτμου θα εξασφαλίσει η ΔΕΗ, ως Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου. Να σημειωθεί ότι δεν απαιτείται κάποια ενέργεια από τους καταναλωτές.

Ο Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου ηλεκτρικής ενέργειας υποχρεούται να προμηθεύει πελάτες, οι οποίοι δεν εκπροσωπούνται από προμηθευτή (λόγω υπαιτιότητας του μέχρι πρότινος προμηθευτή τους), ώστε να διασφαλίζεται η συνέχιση της ηλεκτροδότησης των ακινήτων τους.  Σύμφωνα με απόφαση της ΡΑΕ (ΦΕΚ Β΄ 2964/19.07.2019), η ΔΕΗ έχει οριστεί για έναν χρόνο ως Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου. Στη συγκεκριμένη υπηρεσία εναλλάσσονται όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές της χώρας.
Οι πελάτες που εντάσσονται στο καθεστώς Τελευταίου Καταφυγίου μπορούν να λάβουν πληροφορίες για τους όρους και τη χρέωση των σχετικών υπηρεσιών, μέσω της ιστοσελίδας www.dei.gr και του τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης πελατών 11770. Πάντως, σήμερα οι καταναλώσεις των πελατών που έχουν υπαχθεί στο συγκεκριμένο καθεστώς τιμολογούνται με προσαύξηση επί των τιμολογίων προμήθειας ως εξής:
(α) 5% για πελάτες Υψηλής Τάσης επί του κόστους χονδρεμπορικής αγοράς
(β) 10% για πελάτες Μέσης Τάσης επί των εν ισχύ τιμολογίων πελατών ΜΤ
(γ) 10% για πελάτες Xαμηλής Tάσης επί των εν ισχύ τιμολογίων πελατών XT
Στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί έως την 31η Ιουλίου 2020, οι καταναλωτές – πελάτες της εταιρείας «Economic Growth A.E.», θα πρέπει να επιλέξουν νέο Προμηθευτή και να υπογράψουν Σύμβαση Προμήθειας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τους δραστηριοποιούμενους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (www.rae.gr) και του ΔΕΔΔΗΕ (www.deddie.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου