Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Πως θα γίνεται η επιλογή των προμηθευτών καθολικής υπηρεσίας ηλεκτρικής ενέργειας - Διαδικασία, όροι και κριτήρια επιλογής

 
Την διαδικασία, τους όρους και τα κριτήρια επιλογής για τους προμηθευτές καθολικής υπηρεσίας ηλεκτρικής ενέργειας που θα ισχύσουν από τις 23.06.2020 και για περίοδο 2 ετών δημοσιεύσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με την σχετική απόφαση να αναρτάται στην πλατφόρμα της Διαύγεια εχθές.
Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 του ν. 4643/2019 που ψηφίστηκε πρόσφατα, ως πάροχοι της Καθολικής
Υπηρεσίας ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι πέντε Προμηθευτές με το μεγαλύτερο συνολικό μερίδιο της αγοράς στο διασυνδεδεμένο σύστημα, βάσει των δηλώσεων φορτίου που έχουν υποβάλει οι Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας στο Χρηματιστήριο Ενέργειας κατά τον προηγούμενο μήνα της έκδοσης της σχετικής απόφασης.
Η κυβέρνηση ανάμεσα στα μέτρα που έλαβε πρόσφατα με το ν. 4643/2019 για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της ΔΕΗ είναι η εναλλαγή των προμηθευτών της καθολικής υπηρεσίας όταν ο διαγωνισμός βαίνει άγονος. Σήμερα εξαιτίας της απροθυμίας των εναλλακτικών παρόχων να αναλάβουν την παροχή καθολικής υπηρεσίας την υποχρέωση αναλαμβάνει η ΔΕΗ, που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά.
Με βάση την τελευταία ρύθμιση, όταν ο διαγωνισμός δεν καρποφορεί τότε ως πάροχοι της Καθολικής Υπηρεσίας ορίζονται με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι πέντε Προμηθευτές με το μεγαλύτερο συνολικό μερίδιο της αγοράς στο διασυνδεδεμένο σύστημα, όπως αναφέρεται παραπάνω.
Δείτε εδώ αναλυτικά τι προβλέπει η απόφαση της ΡΑΕ

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου