Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

ΕΔΟΠ / ΔΕΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΕΔΟΠ-ΔΕΗ: Όχι στην ενσωμάτωση του ΤΑΠ ΔΕΗ στον ΕΦΚΑ - Πρωινός Λόγος Κοζάνη

Αναμφίβολα και χωρίς περιστροφές, η ρύθμιση μεταξύ διοίκησης της ΔΕΗ και της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για την καταβολή των δώρων και την άρση του πλαφόν, αποτελεί μία θετική εξέλιξη αφού τα τόσο σοβαρά αυτά ζητήματα διευθετήθηκαν

μέσα από διάλογο και δεν υπήρξε διεκδίκηση με άλλα μέσα. Ως εκ τούτου, αυτό προσδίδει θετικό πρόσημο στους συντελεστές της διαπραγμάτευσης για την έκβαση αυτή.

  • Ωστόσο, υπάρχει και ένα εξίσου σοβαρό ζήτημα που εκκρεμεί και αφορά την χορήγηση των δύο μισθολογικών κλιμακίων, που περικόπησαν με τους μνημονιακούς νόμους την προηγούμενη περίοδο και δεν έχουν καταβληθεί ακόμη.  

  • Θυμίζουμε, ότι η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ διεκδικεί τα δύο Μ.Κ. αμέσως μετά την παύση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που είχαν επιβάλλει τότε οι θεσμοί, ενώ έχουμε δηλώσει ότι αν δεν ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά μας, θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε σε κάθε νόμιμο μέσο, ως έσχατο σημείο διεκδίκησης. 

Γι’αυτό καλούμε την Διοίκηση της ΔΕΗ, να δώσει λύση και στο ζήτημα αυτό καταβάλλοντας τα δύο Μ.Κ. Άλλωστε αναφέρουμε ότι στην τελευταία συνάντηση που είχαμε με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ για το θέμα αυτό, μας δήλωσε τότε ότι θα το εξετάσει εν ενθέτω χρόνo. Επίσης το αίτημα αυτό είχε συμπεριλάβει και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στην πρόσφατη διεκδικητική επιστολή της προς την Διοίκηση της ΔΕΗ. 

Μήπως κύριε Πρόεδρε, ήρθε η ώρα να δείτε θετικά και το ζήτημα αυτό; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου