Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Πάτρα: Τα… μπουγιουρντί από την ΔΕΗ έφτασαν στα νοικοκυριά και ζαλίζουν

Πάτρα: Τα… μπουγιουρντί από την ΔΕΗ έφτασαν στα νοικοκυριά και ζαλίζουν

Τα… μπουγιουρντί από την ΔΕΗ στους λογαριασμούς των νοικοκυριών έφτασαν και τα νούμερα ήδη έχουν προκαλέσει ζαλάδα σε αρκετούς ενοίκους που πλέον το σκέφτονται για να θερμανθούν και να ανοίξουν το ηλεκτρικό σώμα.

Αν τα νούμερα των λογαριασμών που αφορούν δόσεις και δεν είναι εξοφλητικές είναι τόσο μεγάλα από τους καλοκαιρινούς μήνες, τι θα

γίνει με τους χειμερινούς που τα ηλεκτρικά σώματα είναι αναμμένα για να φέρουν ζέστη στο σπίτι;

Αυτό αναρωτιούνται αρκετά νοικοκυριά που πλέον παρά το έντονο κρύο που κάνει έχουν ξεκινήσει να κυκλοφορούν με τις κουβέρτες στο σπίτι, αρνούμενοι να ανάψουν ένα ηλεκτρικό σώμα, βλέποντας ότι η κατανάλωση ενέργειας πλέον κοστίζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα νούμερα των λογαριασμών που έφτασαν σε πολλά από τα νοικοκυριά είναι δύο και τρεις φορές πάνω από τα αντίστοιχα περσινά.

Το όλο θέμα έρχεται για να επιβεβαιώσει ότι η ενέργεια οδηγεί το… κύμα της ακρίβειας, καθώς παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και αρκετές επιχειρήσεις της Πάτρας όταν πήραν τους λογαριασμούς τους.

Πάντως, πολλά από τα νοικοκυριά που ήδη έχουν πίσω τους χρέη στην ΔΕΗ και είχαν προχωρήσει σε διακανονισμούς, πρόκειται να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα στους επόμενους μήνες.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε εξάλλου ότι η Πάτρα είναι από τις πόλεις εκείνες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας των χρεών της ΔΕΗ, με δεκάδες νοικοκυριά να ζουν με τον φόβο της διακοπής ρεύματος και ακόμα περισσότερα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις δόσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο ποσοστό των νοικοκυριών της Πάτρας που δεν έχουν τζάκι και ούτε βάζουν πετρέλαιο θέρμανσης, αναγκάζονται και χρησιμοποιούν θερμαντικά σώματα, καταναλώνοντας έτσι ενέργεια.

 

www.patrasevents.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου