Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Χανιά: «Πυρκαγιά» σε δεξαμενές καυσίμων στο εργοστάσιο ΔΕΗ

Χανιά: «Πυρκαγιά» σε δεξαμενές καυσίμων στο εργοστάσιο ΔΕΗ (φωτο- βιντεο) 

H πυρκαγιά αποτελούσε άσκηση για προετοιμασία σε ενδεχόμενη περίπτωση που ξεσπάσει πραγματική πυρκαγιά σε δεξαμενές καυσίμων στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα.

Άσκηση ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 10 στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα στα Χανιά.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε εκδήλωση πυρκαγιάς σε δεξαμενή καυσίμων και παράλληλα ανεύρεση και διάσωση αγνοούμενου ο οποίος είχε χάσει τις αισθήσεις του λόγω

αναθυμιάσεων.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της πυροσβεστικής η οποία έφτασε στο σημείο για την υποθετική κατάσβεση. 

Ακόμη το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την ύπαρξη τραυματία οπότε άμεσα έσπευσε στο σημείο και το ΕΚΑΒ για να παραλάβει τον υποτιθέμενο τραυματία. 

Την ίδια στιγμή η πυροσβεστική έριχνε νερό με τις μάνικες στο σημείο όπου υποτίθεται έκαιγαν οι φλόγες.

Το θέμα των ασκήσεων είναι σε περίπτωση πραγματικού συμβάντος να υπάρχει η καλύτερη συνεργασία πυροσβεστικής, ομάδας πυρασφάλειας ΔΕΗ, ΕΚΑΒ και αστυνομίας για να μπορούμε να επέμβουμε αποτελεσματικά, ανέφερε ο υποδιοικητής Π.Σ. Χανίων Επιπυραγός Κωνσταντίνος Μπόμπορης.

Η άσκηση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. 

Όπως επεσήμανε ο Διευθυντής του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Χανίωντης ΔΕΗ, Γιάννης Κοκκινάκης, σκοπός της άσκησης είναι η διαρκής εκπαίδευση του προσωπικού και η ανάδειξη τυχόν παραλείψεων και αδυναμιών. Προσπαθούμε να είμαστε πάντα έτοιμοι σε οποιοδήποτε έκτακτο γεγονός ανέφερε.


flashnews.gr

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου