Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Στη Generali το ομαδικό ασφαλιστήριο της ΔΕΗ – Η σημειολογία της νέας σελίδας στην ασφαλιστική αγορά


Τη σύμβαση για το νέο ομαδικό πρόγραμμα ασφάλισης για το ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου ΔΕΗ υπέγραψε προχθές η διοίκηση της εταιρείας με τη Generali, που πήρε το σχετικό διαγωνισμό.

Η αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 6,253 εκατ. ευρώ για κάθε ένα από τα δύο χρόνια της διάρκειάς της, με την ΔΕΗ να διατηρεί

δικαίωμα ανανέωσης για 1 επιπλέον έτος, κατόπιν συμφωνίας με την Generali για το κόστος ασφάλισης.

H σύμβαση αφορά την ασφάλιση του ανθρώπινου δυναμικού της ΔΕΗ και των θυγατρικών εταιρειών της, που αριθμεί συνολικά 13.304 κυρίως μέλη (εκ των οποίων 5.503 στον ΔΕΔΔΗΕ).

Το πρόγραμμα αφορά τους υπαλλήλους του Ομίλου ΔΕΗ που διαμένουν στην Ελλάδα, εργάζονται σε βάση πλήρους απασχόλησης, με σύμβαση αορίστου χρόνου και κατά την ημερομηνία έναρξης του ασφαλιστηρίου δεν βρίσκονται σε ανικανότητα ή είναι νοσηλευόμενοι.

Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης έχει και μια ιδιαίτερη σημειολογία, καθώς πρόκειται για το τελευταίο μεγάλο ασφαλιστήριο συμβόλαιο που υπέγραψε η Generali προτού ολοκληρωθεί και τυπικά χθες η συγχώνευση με απορρόφηση της ελληνικής θυγατρικής του Ομίλου ΑΧΑ Ασφαλιστική Α.Ε. από τον Όμιλο Generali, μετά την διασφάλιση όλων των απαραίτητων εγκρίσεων από τους αρμόδιους ρυθμιστικούς φορείς και την αρχή ανταγωνισμού για την εξαγορά. 

Με την εν λόγω συγχώνευση, ισχυροποιείται ακόμα περισσότερο η θέση της Generali στη σχετική αγορά, κάτι που αποτυπώνεται και στην ανάληψη του ασφαλιστηρίου της ΔΕΗ, καθώς το προηγούμενο πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης για τους εργαζομένους της ΔΕΗ είχε αναλάβει η Ευρωπαϊκή Πίστη.


Όπως τόνισε σε δήλωσή του για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης ο CEO της Generali Ηellas AAE, κ. Πάνος Δημητρίου: «Σήμερα ξεκινάει και επίσημα μία νέα εποχή για την Generali στην ελληνική αγορά. Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την επιτυχή και εντός χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωση της νομικής συγχώνευσης και να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στη νομική και επιχειρησιακή ομάδα που διαχειρίστηκε το απαιτητικό αυτό έργο. Ο νέος ενιαίος οργανισμός, μάς δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά σε γερές βάσεις και να θέσουμε σε λειτουργία το στρατηγικό πλάνο του Ομίλου Generali, Lifetime Partner 24, στην ελληνική αγορά. Βασικοί μας στόχοι το επόμενο διάστημα θα αποτελέσουν, η διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξής μας μέσα από την ενίσχυση της καινοτομίας σε όλες μας τις λειτουργίες και η ανανέωση της ασφαλιστικής μας πρότασης για τους καταναλωτές. Επιπλέον, η συνεργασία μας με την Alpha Βank δημιουργεί μια μοναδική συνθήκη για την εκπλήρωση των κοινών στρατηγικών μας στόχων που συνδέονται με την προσήλωση στον πελατοκεντρικό τρόπο προσέγγισής μας και την περαιτέρω επένδυση στον ψηφιακό μετασχηματισμό των οργανισμών μας προς όφελος όλων. Έχουμε, επομένως, πολλούς λόγους να ατενίζουμε με ιδιαίτερη αισιοδοξία τη νέα χρονιά». 


Γιάννα Παπαδημητρίου

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου