Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Ρεύμα: Σταθερά στα ύψη η ΔΕΗ

Ρεύμα: Έκτακτες ανατροπές - Στο... Θεό η ΔΕΗ, έκπληξη με Protergia, Watt

Μετά την αναμενόμενη απορρόφηση της Watt + Volt από την Protergia του ομίλου Mytilineos, μένουν οκτώ εναλλακτικοί πάροχοι που ανταγωνίζονται την ΔΕΗ (σταθερά άνω του 60%) και έχουν μερίδιο που ξεπερνά το 1%.

Με βάση στοιχεία του Ιουνίου, το νέο σχήμα

της Protergia διαθέτει μερίδιο κοντά στο 10%, η ΗΡΩΝ του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μερίδιο 7,26%, ενώ στην τρίτη θέση είχε πλέον περάσει η NRG του ομίλου Motor Oil με 4,53%, λίγο πιο πάνω από την Elpedison με το 4,51%.

Ακολουθεί η Volterra του ομίλου ΑΒΑΞ με 2,16%, η Φυσικό Αέριο Αττικής με 2%, η ΖeniΘ με 1,51% και το σχήμα Volton – KEN που ελέγχεται από τους εφοπλιστές Δημ. Μπάκο και Γ. Καϋμενάκη με συνολικό μερίδιο κοντά στο 2%.

Η διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) εξηγούσε στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα εξαμήνου πως η Elpedison χρειάζεται περισσότερα κεφάλαια κίνησης για να λειτουργήσει σε ένα περιβάλλον απίστευτα υψηλών τιμών.

Η Mytilineos προαναγγέλλει και άλλες κινήσεις στη λιανική, ενώ στρατηγικά επενδύει στην ίδια αγορά και ο όμιλος Motor Oil μέσω της εξαιρετικά κινητικής NRG.

Αναμένονται και οι επόμενες κινήσεις του ομίλου ΑΒΑΞ για την Volterra καθώς ήδη έχει πωλήσει (στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες) τα αιολικά πάρκα που κατείχε η τελευταία. Θεωρείται σίγουρο πως αναζητείται πλήρης απεμπλοκή της ΑΒΑΞ από τη συγκεκριμένη αγορά.

Ερωτηματικό παραμένει και η στάση των νέων βασικών μετόχων της Intrakat, των κ.κ. Μπάκου και Καϋμενάκη, σε σχέση με την Volton.

 

newsme.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου