Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

«Η Γερμανία εθνικοποιεί τη Uniper, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ»


Η κυβέρνηση επιμένει στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και των δικτύων, και στην επιδότηση της κερδοσκοπίας, επισημαίνει ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας το γεγονός ότι η Γερμανία προχωρά στην κρατικοποίηση της Uniper, του γερμανικού ενεργειακού κολοσσού, στο πλαίσιο των

ενεργειών της για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Ο Αλέξης Χαρίτσης σημειώνει στην ανακοίνωσή του:

«Η γερμανική κυβέρνηση ανακοινώνει την εθνικοποίηση του ενεργειακού κολοσσού Uniper, σε μια ιστορική συμφωνία διάσωσης. Έτσι μπαίνει φρένο στην ενεργειακή κρίση».

Και προσθέτει ότι στην Ελλάδα «η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει στον αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό συνδυασμό: ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και των δικτύων και επιδότηση της κερδοσκοπίας». 

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Ανάπτυξης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «μόνη λύση» είναι η «επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, πλαφόν στα τιμολόγια και φορολόγηση των υπερκερδών», «λύση που μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει».

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην ομιλία του στη ΔΕΘ, εξήγγειλε ότι το κόμμα του ως κυβέρνηση θα επανακρατικοποιήσει τη ΔΕΗ.

 

 www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου