Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Στα 750 + 900 MW οι ποσότητες στη σημερινή δημοπρασία για τη διακοψιμότητα

 Τα αποτελέσματα των σημερινών δημοπρασιών διακοψιμότητας, όπου υπήρξε σημαντική ζήτηση, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΑΔΜΗΕ.
Όπως προκύπτει από τους παρακάτω πίνακες, στην πρώτη κατηγορία (YΔΦ 1, όπου ο χρόνος
προειδοποίησης από τον ΑΔΜΗΕ προς την βιομηχανία - πάροχο υπηρεσίας διακοπτόμενου φορτίου είναι δύο ώρες) η συνολική ποσότητα έφτασε τα 750 μεγαβάτ. Στη δεύτερη κατηγορία (ΥΔΦ 2, όπου ο χρόνος προειδοποίησης είναι μόνον 5 λεπτά) η συνολική ποσότητα έφτασε τα 900 μεγαβάτ.
Στην ΥΔΦ1 η τιμή διαμορφώθηκε σε 50.000 ευρώ/MW-έτος και στην ΥΔΦ2 σε 48.000 ευρώ.
Θυμίζουμε ότι όπως είχε γράψει νωρίτερα αυτό το μήνα το energypress, το δρόμο για την ικανοποίηση του αιτήματος της ελληνικής βιομηχανίας για παράταση του μέτρου της διακοψιμότητας μετά το Νοέμβριο του 2017, άνοιξε έκθεση της Κομισιόν, η οποία πραγματοποίησε έρευνα για τους μηχανισμούς ισχύος. Η Κομισιόν έκρινε ότι με βάση την αρχική της εκτίμηση  τα 8 σχέδια διακοψιμότητας που εφαρμόζονται σε 11 κράτη μέλη, μπορούν να είναι δικαιολογημένα με δεδομένη τη συνεισφορά τους τόσο στη βραχυπρόθεσμη όσο και στη μακροπρόθεσμη ασφάλεια προμήθειας.
Με βάση τα συμπεράσματα της Επιτροπής, οι μηχανισμοί διακοψιμότητας αποτελούν μέτρα τα οποία είναι αναγκαία για όσο χρόνο προκύπτει ότι η απόκριση στη ζήτηση (demand response) δεν μπορεί να συμμετέχει απευθείας στην αγορά ή σε ισότιμη βάση σε μηχανισμό  δυναμικότητας που είναι ανοιχτός σε όλους τους παρόχους (market-wide capacity mechanism)

 http://energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου