Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ: Εληξε η κατάληψη - συνελήφθη ο Ν.Φωτόπουλος



Με αφορμή την δίκη των συνδικαλιστών που κατέλαβαν τον Νοέμβριο του 11 το Κέντρο Έκδοσης  Λογαριασμών Ρεύματος στον Χολαργό, εγκαινιάζουμε μια νέα στήλη έτσι για να θυμόμαστε τα παλιά, να μαθαίνουν οι νέοι, αλλά και να μην ξεχνάμε.


 24/11/2011

ΔΕΗ: Εληξε η κατάληψη - συνελήφθη ο Ν.Φωτόπουλος
Επέμβαση της ΕΛΑΣ έβαλε τέλος στην κατάληψη στο κέντρο έκδοσης εντολών στην Μεσογείων. Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν.Φωτόπουλος και τουλάχιστον 4 ακόμη. Κλειστό το ρεύμα της ανόδου στη λεωφ. Μεσογείων στο ύψος του Χολαργού
Παρόλα αυτά, η ένταση συνεχίζεται, καθώς μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» και εκπρόσωποι φορέων και δήμων που αντιδρούν στην επιβολή του τέλους ακινήτων βρίσκονται στο σημείο για να στηρίξουν την κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ.
Η επέμβαση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις
8 το πρωί μετά από παρεμπόδιση της εισόδου στο κτίριο κλιμακίου που είχε σκοπό να επαναφέρει τη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος «Ερμής».
Στο σημείο παρατάχθηκαν τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ κατά την διάρκεια της επιχείρησης σημειώθηκαν μικροεντάσεις με τους συνδικαλιστές. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συνδικαλιστές δεν επέτρεψαν την είσοδο στο συνεργείο της εταιρείας, που είχε μεταβεί στο σημείο για να αποκαταστήσει τη διακοπή του ρεύματος.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή του προέδρου της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, και τουλάχιστον 14 ακόμη ατόμων, οι οποίοι έχουν οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, είχε δηλώσει: «Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα», δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος. «Ο αγώνας αυτός αφορά όλη την ελληνική κοινωνία... Είναι για να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα φτωχό, άνεργο και συνταξιούχο.
Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του κέντρου την Κυριακή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ειδικό τέλος ακινήτων.
Οπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, η πλήρης λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος της ΔΕΗ θα επανέλθει σε περίπου δύο ημέρες, από την ώρα που θα ανέβει και πάλι ο «διακόπτης» του «Ερμής».
Χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι ο νόμος θα τηρηθεί, υπάρχει εισαγγελική εντολή και θα γίνει ό, τι χρειάζεται, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κατάληψη της Διεύθυνσης Πληροφορικής της ΔΕΗ από τη ΓΕΝΟΠ.
Με απεργία «απαντά» η ΓΕΝΟΠ
Σε 48ωρη απεργία στα μηχανογραφικά κέντρα της ΔΕΗ, σήμερα και αύριο, και 4ωρες στάσεις εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην Αττική, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, καλεί η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επέμβαση των ΜΑΤ στα γραφεία της Διεύθυνσης Πληροφορικής της ΔΕΗ στο Χολαργό, που τελούσαν υπό κατάληψη από την περασμένη Κυριακή.
 
http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20111124/low/newego_LARGE_t_1101_53986314.JPG



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου