Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Σταθάκης: Διαχειρίσιμη η κατάσταση στη ΔΕΗ, μεγάλος κύκλος επενδύσεων στις ΑΠΕ μέσω των ενεργειακών συνεταιρισμών

 
Απολύτως διαχειρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση στα οικονομικά της ΔΕΗ ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Ναυτεμπορική. Παράλληλα, τόνισε ότι "είναι εκτός τόπου τα καταστροφολογικά σενάρια, τα οποία εξάλλου
επαναλαμβάνονται κατά καιρούς".
Ο κ. Σταθάκης δήλωσε επίσης σχετικά με τη ΔΕΗ ότι "έχουμε στηρίξει τα μέτρα που έχει λάβει η επιχείρηση, όπως τα προγράμματα διακανονισμών ή η επίτευξη συμφωνίας με βιομηχανίες και η ρύθμιση των οφειλών τους. Το τελευταίο εξάμηνο έχουν γίνει πολλά βήματα για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της επιχείρησης". 
Σχετικά με τους ενεργειακούς συνεταιρισμούς, ο κ. Σταθάκης ανέφερε πως «αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τομές, αφού ανοίγει τον δρόμο ώστε ομάδες απλών πολιτών, επιχειρήσεις, δήμοι, πανεπιστήμια, νοσοκομεία και κάθε είδους φορείς να γίνουν παραγωγοί ενέργειας, εκτός από καταναλωτές. Ως πολιτεία προσφέρουμε για πρώτη φορά το θεσμικό πλαίσιο, το οποίο μένει να το αξιοποιήσει η κοινωνία. Πάντως, δεν θα εκπλαγώ αν μέσα από τον συγκεκριμένο θεσμό προκύψει ο επόμενος μεγάλος κύκλος επενδύσεων στις ΑΠΕ».
Για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ ο ίδιος προσδοκά πως το τίμημα θα είναι το ίδιο ή και ακόμη μεγαλύτερο από τον προηγούμενο διαγωνισμό, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιωθεί κατά πολύ οι προοπτικές του ΔΕΣΦΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου