Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Εκπόνηση μελέτης για την ατμοσφαιρική ρύπανση από την ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Εκπόνηση μελέτης για την ατμοσφαιρική ρύπανση από την ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη 
Θα εξετάζει την ατμοσφαιρική ρύπανση του λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης και θα ελέγχει πιθανά συμπτώματα στο αναπνευστικό των εργαζομένων της ΔΕΗ, αλλά και του συνολικού πληθυσμού.
Μελέτη που θα εξετάζει την ατμοσφαιρική ρύπανση του λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης και που θα ελέγχει πιθανά συμπτώματα στο αναπνευστικό των εργαζομένων της ΔΕΗ, αλλά και του συνολικού πληθυσμού, πρόκειται να εκπονήσει το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Τρίπολης.
Το θέμα βρήκε αποδοχή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και σύντομα θα προχωρήσει το εν λόγω σχέδιο.
Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση και τον προϋπολογισμό, η Περιφέρεια θα στηρίξει την μελέτη με ένα ποσό της τάξεως των 30.000 ευρώ απ’ τα κεφάλαια του ΕΑΠ.
«Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα Παρατηρητήριο Δομημένου Περιβάλλοντος μέσω ΕΣΠΑ.
Θα είμαστε η πρώτη Περιφέρεια που θα οργανώσει μία τέτοια δομή», δήλωσε η αρμόδια εισηγήτρια και αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου.
Σημειώνεται, ότι πρόσφατα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης σε συνάντηση με τους Περιφερειάρχες της χώρας, εξήγγειλε -μέσω σχεδίου νόμου- τα Παρατηρητήρια Δομημένου Περιβάλλοντος στην έδρα κάθε Περιφέρειας και τη διάρθρωσή τους σε επίπεδο τμήματος στην έδρα κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου