Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Ισχυρός ανταγωνισμός στη σημερινή δημοπρασία NOME – Έφτασε στα 43 ευρώ ανά Μεγαβατώρα η τιμή


Θοδωρής Παναγούλης

Ανοδικά συνεχίζει να κινείται η τιμή στη σημερινή δημοπρασία NOME, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι βρίσκεται στα επίπεδα των 43 ευρώ ανά Μεγαβατώρα χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, τρείς περίπου ώρες μετά την έναρξη.
Νωρίτερα το energypress έγραφε:
(upd-13:45) Ανοδικά συνεχίζει να κινείται η τιμή στη σημερινή
δημοπρασία NOME, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι βρίσκεται στα επίπεδα των 41,5 ευρώ ανά Μεγαβατώρα χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Νωρίτερα το energypress έγραφε:
Από την εν εξελίξει διαδικασία της σημερινής δημοπρασίας NOME επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις που είχε παρουσιάσει το energypress, όσον αφορά την ένταση του ανταγωνισμού των συμμετεχόντων.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μία περίπου ώρα μετά την έναρξη, η τιμή βρίσκεται στα επίπεδα των 40,5 ευρώ τη Μεγαβατώρα και πιθανόν… έπεται συνέχεια.
Και τούτο παρά τη μειωμένη τιμή αφετηρίας (καθορίστηκε στα 32,05 ευρώ ανά Μεγαβατώρα έναντι 37,37 ευρώ ανά Μεγαβατώρα που ίσχυε στις προηγούμενες δημοπρασίες).
Ο βασικός λόγος είναι ότι οι εταιρείες χρειάζονται εναγωνίως «κλειδωμένο» και σχετικά φθηνό ρεύμα για να καλύψουν τη μέχρι σήμερα έκθεσή τους (έχουν πουλήσει φθηνά, κυρίως στη Μέση Τάση) αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξή τους.
Πολλώ μάλλον όταν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία "δείχνουν" προσεχώς ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των τιμών του ρεύματος στην χονδρική σε Ευρώπη και Ελλάδα. Ήδη η Οριακή Τιμή Συστήματος είναι αυξημένη τον Ιούλιο και αναμένεται κατά τον ίδιο τρόπο να εξελιχθούν τα πράγματα και τον Αύγουστο.
Πέραν της τιμής, η ποσότητα πωλούμενης ενέργειας είναι σχετικά χαμηλή σε σχέση με τις ανάγκες των εταιρειών, είναι δηλαδή 145 MWh/h.

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου