Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΔΕΗ (ΠΟΣ/ΔΕΗ): Φτάνει πια. Μάς οδηγούν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση

Την υγειονομική και ασφαλιστική ανεπάρκεια και κοροϊδία που δέχονται οι ασφαλισμένοι στη χώρα μας και οι ασφαλισμένοι στη ΔΕΗ, ιδιαίτερα μετά την ολοσχερή  κατάργηση των ασφαλιστικών υπηρεσιών στα μέλη της, αλλά και εκείνους που έστησαν τη ΔΕΗ και για χρόνια λειτούργησαν από τις ασφαλιστικές εισφορές τους, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΔΕΗ (ΠΟΣ/ΔΕΗ), η οποία προαναγγέλλει κινητοποιήσεις. 


Καταγγέλλει επίσης «τη διπλωματική αποφυγή του Διοικητή του ΕΦΤΑ να συνδράμει στη βελτίωση των ασφαλιστικών υπηρεσιών σε ό,τι τον αφορά, όπως διαπιστώθηκε σε αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας που πρόσφατα τον επισκέφθηκε. Γιατί αυτό δικαιώνει τους αγώνες του υγειονομικού προσωπικού της χώρας (και όχι μόνο) όταν διαδηλώνει και απεργεί για τον σκοπό αυτό.» 

Τα παραπάνω τονίζει μεταξύ άλλων η ΠΟΣ/ΔΕΗ σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε στη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας στις 12/9/17, όπου αποφασίστηκε εκτός από τις παραπάνω καταγγελίες το αγωνιστικό πλαίσιο των συνταξιούχων της ΔΕΗ, με κύριο αίτημα να καταργηθεί «ο αιμοσταγής νόμος Κατρούγκαλου που ενταφιάζει το ασφαλιστικό μας σύστημα». Καθώς, «μαζί με τις περικοπές που μάς έγιναν και εκείνες που θα μας γίνουν,  μαζί με τη δυσβάσταχτη φοροκαταιγίδα που μας επιβλήθηκε και εκείνη που σε λίγο ακολουθεί, μάς οδηγούν με βεβαιότητα στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.» 

Η ΠΟΣ/ΔΕΗ χαρακτηρίζει «εμπαιγμό τις δηλώσεις που αναφέρουν ότι οι προσφερόμενες δόσεις των δανειστών και τα έσοδα που προέρχονται απ’ το ξεπούλημα του Δημοσίου (ορυχεία ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ κλπ.) διοχετεύονται δήθεν για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών της χώρας. Γιατί πάραυτα επιστρέφουν για την αποπληρωμή του ένοχου και μη βιώσιμου χρέους. Χρέους που αν δεν διαγραφεί τουλάχιστον ένα μέρος του, ο κόφτης, οι περικοπές των συντάξεων με την προσωπική διαφορά, το ΕΚΑΣ, ο ΕΝΦΙΑ, τα κοινωνικά επιδόματα, η υπερφορολόγηση, η αντεργατική νομοθεσία, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζικών παραρτημάτων ου κ. Ντράγκι στη χώρα μας και οι πλειστηριασμοί, με την απαίτηση των δανειστών, σαν σύγχρονος μινώταυρος συνεχώς θα το αποπληρώνουν.» Η ΠΟΣ/ΔΕΗ τονίζει ότι  τρόμο δημιουργεί στους συνταξιούχους «η απάντηση του κ. Μοσχοβισί σε ερώτηση Έλληνα ευρωβουλευτή για τη διάρκεια παραμονής της χώρας μας στην εποπτεία των δανειστών: «θα απαλλαγούμε από αυτήν (απαντά) μόνο αν αποπληρώσουμε το 75% του χρέους μας, η 176 δις ευρώ, σύμφωνα με τον κανονισμό 472/13 που ισχύει για όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. Μετά δε από την προσεχή αξιολόγηση πέρα από τις συμφωνημένες μέχρι σήμερα περικοπές, το δυσβάσταχτο 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2023 και το 2% μέχρι το 2060 για 99 χρόνια δημόσιο πλούτο της χώρας να βρίσκεται σε ξένα χέρια (μαζί με τα δημόσια έσοδα) και ο εναπομείνας να περνάει στο ΤΑΙΠΕΔ για να πάρει τον ίδιο δρόμο, ακυρώνουν το όποιο ματωμένο λογιστικό πλεόνασμα μας εμφανίζουν και την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται οι  κατά καιρούς πολιτικοί ηγέτες από το Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης.» 

Η ΠΟΣ/ΔΕΗ δηλώνει ακόμη ότι διαπιστώνει ότι «τα πήγαινε έλα πολιτικών αρχηγών κρατών στη χώρα μας αποσκοπούν σε ίδια κρατικά συμφέρονται και δεν βασίζονται σε κανενός είδους φιλία, που ακυρώνει τη διεθνή διπλωματία». 

Η ομοσπονδία των συνταξιούχων της ΔΕΗ δηλώνει ακόμη θα ασκήσει όλα τα μέσα που διαθέτει με τα σωματεία μέλη της προκειμένου να αντισταθούν οι συνταξιούχοι «στη νέα επιδρομή που μας έρχεται.» 

Ταυτόχρονα θα αγωνιστεί για την βελτίωση και τη διατήρηση του εισοδήματος των συνταξιούχων, για δωρεάν φάρμακα, νοσηλεία και εξετάσεις χωρίς συμμετοχή, δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για τους ανήμπορούς και συντάξεις επιβίωσης. «Θα αγωνιστούμε για μέτρα που θα επιβιώσουν το ασφαλιστικό σύστημα και σχετίζονται με την πραγματική ανεργία του 30%, την απλήρωτη εργασία, την πλήρη απασχόληση, τη μαύρη εργασία, τις αμοιβές, τις Συλλογικές Συμβάσεις, την ξενιτιά της νεολαίας και θα σταθούμε όρθιοι για να περιφρουρήσουμε τα κεκτημένα. Για μια θέση εργασίας που δεν πρέπει να μοιράζεται σε πολλούς και χωρίς το δίλλημα ποιος είναι πιο τυχερός: ο άνεργος ή αυτός που εργάζεται και δεν πληρώνεται», επισημαίνει η ΠΟΣ/ΔΕΗ.
Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου