Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Περισσότερα έσοδα, αλλά και περισσότεροι ασυνεπείς πελάτες για την εταιρία παροχής ρεύματος NRG

Περισσότερα έσοδα, αλλά και περισσότεροι ασυνεπείς πελάτες για την εταιρία παροχής ρεύματος NRG 
Η αύξηση κατά 192% στον κύκλο εργασιών της εταιρίας συνοδεύθηκε από την ακόμη μεγαλύτερη αύξηση κατά 230% του ποσού των ανεξόφλητων λογαριασμών
«Ματώνουν» οι προμηθευτές αγοράς ενέργειας για να κερδίσουν πελατεία από τον βασικό πάροχο που είναι η ΔΕΗ.  
Η προσέλευση πελατών «κοστίζει» στους προμηθευτές ενέργειας, καθώς αυξάνονται κατακόρυφα οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ρεύματος πελατών.
Η NRG Trading για την προσέλκυση καταναλωτών συνεχίζει την πολιτική της, η οποία περιλαμβάνει ελκυστικά προγράμματα για τα νοικοκυριά.
Την περίοδο αυτή έχει βάλει σε εφαρμογή το πρόγραμμα 5Χ5Χ5, το οποίο συμβολίζει την παρουσία της εταιρείας για πέντε συνεχή χρόνια και προσφέρει στους νέους πελάτες δωρεάν ρεύμα για πέντε ώρες την ημέρα για πέντε μήνες.
Η τιμή της Kwh διαμορφώνεται στα  0,06105 ευρώ, η οποία είναι χαμηλότερη του νυκτερινού ρεύματος.
Με τη συμπλήρωση των πέντε μηνών, όμως, ο καταναλωτής θα πληρώσει την Kwh στα 0,0895 ευρώ και με την έκπτωση του 15% με την εμπρόθεσμη πληρωμή του λογαριασμού η τιμή της Kwh μειώνεται στα 0,076 ευρώ.
Η στρατηγική της εταιρείας έφερε καρπούς και έτσι ο κύκλος εργασιών της αυξήθηκε στα 48,3 εκατ. ευρώ το 2016 έναντι 16,5 εκατ. ευρώ το 2015, καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό 192%.  

«Βαρίδι» οι αυξανόμενοι ανεξόφλητοι λογαριασμοί

Ωστόσο, η ενίσχυση του κύκλου εργασιών οδήγησε ταυτόχρονα σε αύξηση των ανεξόφλητων λογαριασμούς, με αποτέλεσμα η εταιρία να πρέπει πλέον να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να υπονομεύσει την περαιτέρω ανάπτυξή της.
Συγκεκριμένα, οι εμπορικές απαιτήσεις της εταιρείας ανήλθαν στα 9,09 εκατ. ευρώ το 2016 από μόλις 2,7 εκατ. ευρώ το 2015, σημειώνοντας άνοδο κατά 230%.
Τα κέρδη της εταιρείας από την άλλη πλευρά ανήλθαν στα 3,3 εκατ. ευρώ το 2016 έναντι 859 χιλ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί δε πως τα οικονομικά αποτέλεσμα της εταιρείας προήλθαν από μόλις 14 υπαλλήλους, ενώ δεν αναφέρονται στον ισολογισμό αν υπάρχουν εργαζόμενοι με συμβάσεις εργασίας.
Επισημαίνεται, τέλος, πως η εταιρία διευρύνει σταδιακά – έστω και με σχετικά χαμηλό ρυθμό – το μερίδιο αγοράς της στο χώρο της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Ειδικότερα, τον Ιανουάριο του 2017 το μερίδιο αγοράς ήταν στο 0,61% και έξι μήνες μετά, τον Ιούλιο ανήλθε στο 0,91%, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος  

www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου