Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Πράσινο φως από ΥΠΕΝ στους περιβαλλοντικούς όρους της διασύνδεσης Πελοποννήσου-Κρήτης

 
Το ΥΠΕΝ ενέκρινε σήμερα τους Περιβαλλοντικούς Όρους για τη Διασυνδετική Γραμμή Μεταφοράς 150 kV Πελοποννήσου – Κρήτης (Υ/Σ ΜΟΛΑΩΝ – Υ/Σ ΧΑΝΙΩΝ).
Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, η υλοποίηση του προτεινόμενου έργου θα συμβάλει στη μείωση του κόστους παραγωγής ενέργειας, λόγω της χρήσης πετρελαίου στους τοπικούς σταθμούς παραγωγής με παράλληλη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων. Επίσης, θα συντελέσει θετικά στην
ανάπτυξη της νήσου Κρήτης, αφού η συγκεκριμένη διασύνδεση του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας του νησιού με το Ελληνικό Σύστημα 6 Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας θα διασφαλίσει την ευστάθεια του συστήματος μεταφοράς.
Συνεπώς θα βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσιες σε όλους τους τομείς, με θετικές επιδράσεις για την τοπική και περιφερειακή οικονομία, αλλά και στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής, με σημαντικές θετικές επιδράσεις στο κοινωνικό περιβάλλον. Τέλος, το εν λόγω έργο θα συμβάλει στην απορρόφηση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ τόσο στην Πελοπόννησο, όσο και στην Κρήτη.  

ΑΠΟ  https://energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου