Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Παναγιωτάκης: «Αποφασίσαμε να Μετατρέψουμε τη ΔΕΗ Από Παραγωγό και Προμηθευτή Ηλεκτρισμού σε Προμηθευτή Ενεργειακών Υπηρεσιών» (Video)

 
Παρακολουθήστε τις ομιλίες του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ, του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνου Καρβούνη, του κ. Alex Papalexopoulos, Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ECCO International Inc., καθώς και του κ. Victor Vlad Grigorescu, πρώην Υπουργού Ενέργειας της Ρουμανίας στο Στρατηγικό Συνέδριο «Investment Opportunities in Southeastern Europe – Trends and challenges in the energy sector», που πραγματοποίησε η ΔΕΗ σε
συνεργασία με το ΙΕΝΕ, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, τοΣάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στηΘεσσαλονίκη.         


«Αποφασίσαμε να μετατρέψουμε τη ΔΕΗ από παραγωγό και προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας σε προμηθευτή ενεργειακών υπηρεσιών και να δημιουργήσουμε ευρωπαϊκά πρότυπα δεξιοτήτων, ικανοτήτων, προσόντων και απασχόλησης σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, από το βήμα του συνεδρίου.
Επίσης, αναφέρθηκε στις απαιτήσεις που συνεπάγεται ο στόχος της απανθρακοποίησης, σημειώνοντας ότι οδηγεί σε μεγαλύτερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, «άρα χρειαζόμαστε ολοκληρωμένο ενεργειακό σχεδιασμό», προσθέτοντας ότι, προς την κατεύθυνση αυτή, η ΔΕΗ αποφάσισε να συνεργαστεί με άλλες εταιρείες για τις ΑΠΕ και τις υποδομές.
Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας (MOU) μεταξύ της China Development Bank και της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκρισμού ΑΕ, από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ, κ. Μανώλη Παναγιωτάκη και τον επικεφαλής της ομάδας της CDB στην Ελλάδα, κ. Jining Wang, αντίστοιχα. Στο πλαίσιο αυτό, στην ομιλία του, ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι η ΔΕΗ είναι ανοικτή σε όλες τις εταιρείες για συνεργασία. «Ευελπιστώ ότι οι συνεργασίες με τις κινεζικές εταιρείες θα λάβουν σύντομα σάρκα και οστά», κατέληξε.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ.Πάνος Καρβούνης που αναφέρθηκε σε χρηματοδοτικά εργαλεία, τονίζοντας ότι ο ρόλος της ενέργειας για την ανάκαμψη της χώρας μας είναι κομβικός. Ο κ.Alex Papalexopoulos, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ECCO International Inc., ανέπτυξε διεξοδικά θέματα σχετικά με το target model και την εναρμόνιση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη.
Επίσης, ο κ. Victor Vlad Grigorescu, πρώην Υπουργός Ενέργειας της Ρουμανίας εστίασε σε θέματα ενεργειακής ασφάλειας.

ΑΠΟ  http://www.energia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου