Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

«Σύμμαχος» του δήμου Αλεξανδρούπολης για τη γεωθερμία η ΔΕΗ

Alexpoli.gr 
Την επιθυμία της να συνεργαστεί με το δήμο Αλεξανδρούπολης στην προσπάθεια που καταβάλλει για αξιοποίηση της γεωθερμίας εκφράζει η ΔΕΗ, με επιστολή της προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Φαλέκα.

Όπως αναφέρει στην επιστολή που υπογράφει ο
διευθύνων σύμβουλος της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ» Ηλίας Μοναχολιάς, η εταιρεία έχει παρακολουθήσει με ενδιαφέρον την προσπάθεια του δήμου για ανάπτυξη και αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου της περιοχής.
«Η εταιρεία μας ενδιαφέρεται να συμμετάσχει μαζί με το ΚΑΠΕ στις προσπάθειες του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την έρευνα του γεωθερμικού δυναμικού υψηλών θερμοκρασιών της περιοχής καθώς και της βέλτιστης αξιοποίησής του προς όφελος των κατοίκων, του περιβάλλοντος, αλλά και της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ με την εμπειρία της στον τομέα της γεωθερμικής έρευνας και ανάπτυξης μπορεί να υποστηρίξει το Δήμο σας τόσο στο σχεδιασμό και την εκτέλεση των ερευνητικών εργασιών, όσο και στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων και εγκαταστάσεων για την εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου.
Επισημαίνουμε όμως ότι τις διαδικασίες μίσθωσης και παραχώρησης δικαιωμάτων έρευνας και διαχείρισης γεωθερμικού δυναμικού πρέπει να τα αναλάβει και να τα διεκπεραιώσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του ΥΠΕΝ ο δήμος Αλεξανδρούπολης, ως ήδη μισθωτής των δικαιωμάτων επί του βεβαιωμένου γεωθερμικού πεδίου Αρίστηνου-Αλεξανδρούπολης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου