Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Ετοιμαστείτε για αυξήσεις της ΔΕΗ οι Ελληνες - Γιατί η ΝΔ δεν πληρώνει ούτως ή άλλως (Χρωστάει 700 χιλ σε λογαριασμούς)

ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ 
Αυτό δεν σας λεει ο κ.Χατζηδάκης είναι ότι η Πράσινη Ανάπτυξη του Γιώργου Παπανδρέου έκανε το 2009 συμφωνίες 15 έως 30 χρόνια να πουλάει η ΔΕΗ χαμηλότερα το κόστους και μάλιστα να έχει και τον ΜΑΜΚ που κάταργησαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με το πράσινο προστιμο στον λιγνιτη.
Τι ήταν τον ΜΑΜΚ; Ηταν ένας “αλγόριθμος” σε περίπτωση που οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ έχαναν κέρδη επειδή η ΔΕΗ είναι
πιο φθηνη, η ΔΕΗ ήταν υποχρεωμένη να τους πληρώνει την διαφορά που έχαναν !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ω! Ναι!
Το 90% της χρηματιστηριακής αξίας της ΔΕΗ χάθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης. Η προηγούμενη κυβέρνηση εγκατέλειψε το μοντέλο της μικρής ΔΕΗ, με μείωση της ΔΕΗ κατά 1/3 και εισροή ρευστότητας στο ταμείο για νέες επενδύσεις, και πήγαμε σε νέο μοντέλο με μείωση του μεριδίου αγοράς από το 90% στο 50% με μηδενικό οικονομικό αντάλλαγμα. «Πρόκειται για τραγελαφική ρύθμιση που δεν έχει παγκόσμιο προηγούμενο, πρέπει να απολογείται για πολλά χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ… Η ΔΕΗ δουλεύει για να χάνει πελάτες» σημείωσε.

Όπως τόνισε ο υπουργός, ο ίδιος ο ορκωτός ελεγκτής που διόρισε η ΔΕΗ, η Ernst & Young, είπε ότι η επιχείρηση είναι στα όρια της βιωσιμότητας και θα αντιμετωπίσει πρόβλημα τα επόμενα χρόνια, είπε ότι είναι στα όρια της χρεοκοπίας.
«Τούς τα έχουν πει στα μούτρα τους, τα λέει όλος ο κόσμος… Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι» σχολίασε, με αφορμή τις αναφορές Τσίπρα και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι η νέα κυβέρνηση απαξιώνει τη ΔΕΗ. «Από 1,3 ευρώ η μετοχή στις ευρωεκλογές πήγε στα 2,1 ευρώ, έχει ανέβει πάνω από 60% η τιμή από τις ευρωεκλογές, οπότε η αγορά ξέρει και βλέπει για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον Χατζηδάκη» παρατήρησε.
Αναφερόμενος εξάλλου στο ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος είπε ότι το πράγμα είναι αρκετά μπερδεμένο και επιφυλακτηκε να μιλήσει κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων.
Ανέφερε επίσης ότι τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση θα είναι μέτρα στήριξης της ΔΕΗ.
«Η ΔΕΗ δεν έχει επενδύσει στις ΑΠΕ, έχει απειροελάχιστο ποσοστό, καθώς δεν έχει ρευστότητα. Την ίδια ώρα, 60.000 άνθρωποι που είναι πλούσιοι οφείλουν περίπου 800 εκατ. ευρώ» δήλωσε ακόμα ο Κωστής Χατζηδάκης.

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου