Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Δήλωση Παναγιωτάκη για τους εύπορους που είχαν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Δήλωση Παναγιωτάκη για τους εύπορους που είχαν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ 

Δήλωση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ κ. Εμμ. Παναγιωτάκη
Αναφορικά με το θέμα των προκλητικών περιπτώσεων εύπορων καταναλωτών, που αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες
με αφορμή την κίνηση διαδικασίας κατάσχεσης βίλας στην Κηφισιά με χρέος 23.000 ευρώ, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Εμμ. Παναγιωτάκης προέβη στην
ακόλουθη δήλωση: Το θέμα των συγκεκριμένων καταναλωτών οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι κενά του προηγούμενου νόμου είχαν ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο αποκαλύφθηκε από εμένα προσωπικά σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ στις 9 Οκτωβρίου 2017. Η αποκάλυψη αυτή έδωσε το έναυσμα στην Κυβέρνηση να τροποποιήσει το σχετικό νόμο εισάγοντας και περιουσιακά κριτήρια ώστε να αποκλειστούν στο εξής παρόμοιες καταχρηστικές πρακτικές. Παράλληλα οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ, στο πλαίσιο της σαφώς εκπεφρασμένης βούλησης της Διοίκησης της Εταιρείας, προέβησαν σε όλες τις εκ του νόμου διαθέσιμες νομικές και άλλες ενέργειες, για την είσπραξη των οφειλών από όλους τους ανωτέρω μεγαλοοφειλέτες. Από αυτούς ορισμένοι ανταποκρίθηκαν ενώ άλλοι άλλαξαν παρόχους φροντίζοντας να «αδειάσουν» τους λογαριασμούς τους ώστε να μη τελεσφορήσουν διαταγές πληρωμής.
Προφανώς σ’ αυτές τις περιπτώσεις οι ενέργειες της Επιχείρησης κλιμακώνονται όπως φάνηκε και από την πρόσφατη περίπτωση της κατάσχεσης. Θέλω να πιστεύω ότι άστοχοι σχολιασμοί και παρουσίαση των γεγονότων, του τύπου ότι μέχρι σήμερα οι μεγαλοοφειλέτες ήταν στο απυρόβλητο, από μερίδα των ΜΜΕ και μάλιστα από τη Δημόσια Τηλεόραση στην οποία όπως αναφέρθηκε δημοσιοποιήθηκε το θέμα από το 2017 οφείλονται σε πλάνη, και ότι η πραγματικότητα θα αποκατασταθεί. Το αντίθετο θα προκαλούσε σοβαρή ανησυχία και εύλογα ερωτηματικά.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου