Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Άρχισαν την ταχυδακτυλουργική αφαίμαξη των πολλών! Ακυρώνει την μείωση του ΦΠΑ από τον ΣΥΡΙΖΑ στους λογαρισαμούς της ΔΕΗ ο Χατζηδάκης αυξάνοντας τα τιμολόγια ισόποσα ! (vid)

 

Στον βρόντο περνάει η μείωση του ΦΠΑ στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 13% σε 6% που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πριν μάλιστα από τις ευρωεκλογές, και με αναδρομική ισχύ από τον Μάιο. Κι αυτό, διότι, όπως είπε χθες κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεών του ο υπουργός Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκης, θα υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια στο όνομα της… διάσωσης της επιχειρήσης, όπου με την μείωση του
ΦΠΑ, ο λογαριασμός που θα έρχεται στον πελάτη της ΔΕΗ στο τέλος της ημέρας θα είναι μία η άλλη.
Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, «Βεβαίως, και δεν το κρύβω, θα υπάρχει μεταβολή προς τα πάνω στο τιμολόγιο της ΔΕΗ, άρα η ΔΕΗ θα βάλει περισσότερα λεφτά στο ταμείο της αλλιώς καταστρέφεται, αλλά από την άλλη πλευρά, θα ισοσταθμιστεί με τη μείωση της προηγούμενης κυβέρνησης και άλλη μία από εμάς στο ΕΤΜΕΑΡ. Έτσι ο καταναλωτής θα βλέπει ό,τι έβλεπε στον λογαριασμό του».
Κι αυτό το κάνει, όπως εξηγεί ο κ. Χατζηδάκης, διότι «εάν ανεβάζαμε σκέτο το τιμολόγιο της ΔΕΗ, εκείνο που θα συνέβαινε είναι ότι θα έφευγαν οι πελάτες και θα πήγαινε σε άλλες εταιρίες. Η μείωση του ΦΠΑ θα ισχύσει, αλλά δεν θα υπάρξουν μειώσεις τελικά στα τιμολόγια. Άρα ο καταναλωτής ό,τι πλήρωνε, θα πληρώνει».
Δείτε το βίντεο του Open από το 2:48


 (ΥΓ: Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ πετυχαίνει ελάφρυνση στους λογαριασμους των καταναλωτων, μειώνοντας τον ΦΠΑ. Η ΝΔ έρχεται και παίρνει πίσω την ελάφρυνση με αυξήσεις στα τιμολόγια των λογαριασμών ισόποσες με την μειωση του ΦΠΑ που ειχε επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, και ο Χατζηδάκης ισχυριζεται και τα ΜΜΕ αναμεταδιδουν ότι … “δεν αυξάνονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ”! Τι δεν καταλαβαίνεις;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου