Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Αυτός θα είναι ο νέος επικεφαλής της ΔΕΗ

Αυτός θα είναι ο νέος επικεφαλής της ΔΕΗ | tovima.gr 


Εχει «κλειδώσει» το όνομα του προσώπου που θα αντικαταστήσει τον Μανόλη Παναγιωτάκη στο τιμόνι της ΔΕΗ σύμφωνα με τον Bηματοδότη του Βήματος της Κυριακής.

Την Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του νέου επικεφαλής της ΔΕΗ, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου αντικαθιστώντας τον κ. Μανώλη Παναγιωτάκη. Σύμφωνα με τον Βηματοδότη του κυριακάτικου Βήματος το όνομά του έχει κλειδώσει και η ανακοίνωσή του από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης αναμενόταν την Παρασκευή, αλλά οι ρυθμοί του Υπερταμείου φαίνεται ότι έχουν μπει στο ρελαντί, λόγω της θερινής ραστώνης.

Σε κάθε περίπτωση, οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για άνθρωπο της αγοράς, ο οποίος προτάθηκε στον υπουργό από παλαιό του συνεργάτη, τον οποίο προόριζε για τη συγκεκριμένη θέση, αλλά εκείνος δεν δέχθηκε. «Το όνομά του δεν θα το αποκαλύψω, ωστόσο μπορώ, με κάθε επιφύλαξη, να σας αναφέρω τα αρχικά του: Κρ. Αν. Θα σας πω μόνον ότι έχει θητεύσει σε ελληνική εταιρεία, της οποίας η δραστηριότητα είχε προκαλέσει αναστάτωση σε νησί των Κυκλάδων και τον είχε φέρει αντιμέτωπο και με περιβαλλοντικές οργανώσεις» αναφέρει ο Βηματοδότης.
Εχει περάσει από θέσεις-«κλειδιά» διαφόρων επιχειρηματικών ομίλων που είχαν να κάνουν με ναυτιλία και βιομηχανικά ορυκτά, ενώ είναι δραστήριος και σε διάφορους ευρωπαϊκούς συνδέσμους. Οι φλύαρες γλώσσες στην κυβέρνηση λένε ότι έχει δεχθεί, καθώς και τα χρήματα που του προτείνονται είναι ικανοποιητικά. Το όριο αμοιβής με μισθό γενικού γραμματέα υπουργείου (δηλαδή τα 4.750 ευρώ) δεν υπάρχει εδώ και χρόνια και ήταν επιλογή του κ. Παναγιωτάκη να μη δεχθεί περισσότερα χρήματα.

 www.tovima.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου