Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Τσίπρας για ΔΕΗ: «Τέσσερα χρόνια την κρατήσαμε όρθια, χωρίς να αυξήσουμε τα τιμολόγια του ρεύματος»

Προγραμματικές δηλώσεις - Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ο λαϊκισμός είναι η κινητήρια δύναμη της ΝΔ  


Δριμύτατη κριτική με αφορμή τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και την «οβιδιακή μεταμόρφωση», όπως είπε, του πολιτικού λόγου της, άσκησε το βράδυ της Δευτέρας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τοποθετούμενος επί
των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, στη Βουλή, τονίζοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα τους θα τις κατηψηφίσουν.

Για τη ΔΕΗ και τον ΕΝΦΙΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑυποστηρίζοντας πως η ΝΔ κάνει «πλάτες» στα υψηλά εισοδήματα.
«Δεν μπορείτε άλλο να υπεκφεύγετε. Το μόνο που είπατε ήταν για τον ΕΝΦΙΑ. Είπαμε ωσαννά! Αλλά και εκεί τι ακριβώς κάνετε; Δίνετε λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
Σε ό,τι αφορά στη ΔΕΗ, τόνισε: «Τι ακριβώς θα κάνετε με τη ΔΕΗ; Τέσσερα χρόνια την κρατήσαμε όρθια, χωρίς να αυξήσουμε τα τιμολόγια του ρεύματος, σε αντίθεση με σας που από το 2011 ως το 2014 αυξήσατε τις τιμές αθροιστικά κατά 60%».
Κατέληξε δε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Κύριε Μητσοτάκη, Σας το είπα και θα σας το ξαναπώ. Εμείς δεν θα αντιπολιτευτούμε, πετώντας υπαινιγμούς και λάσπη. Ούτε επενδύοντας στο διχασμό και το φόβο. Ούτε, φυσικά, συκοφαντώντας τη χώρα στο εξωτερικό. Θα είμαστε μαζί για το συμφέρον του τόπου και των ανθρώπων του. Αλλά έχουμε μια εντολή. Να μη σας επιτρέψουμε να ολοκληρώσετε ένα σχέδιο εξαπάτησης των μεσαίων στρωμάτων και των λαϊκών οικογενειών».
Δείτε το βίντεο με τη δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

 www.cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου