Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

ΔΕΗ: Αναμένοντας το Υπερταμείο να ορίσει το νέο πρόεδρο

ΔΕΗ: Αναμένοντας το Υπερταμείο να ορίσει το νέο πρόεδρο 


Η θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ αναμένεται να πληρωθεί άμεσα.

Η θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ αναμένεται να πληρωθεί άμεσα προκειμένου να αντικατασταθεί ο παραιτηθείς Μανώλης Παναγιωτάκης ενώ σύμφωνα με
πληροφορίες του insider.gr, αυτή τη στιγμή σημειώνονται κάποιες μικρές καθυστερήσεις οι οποίες οφείλονται στη συνεννόηση που πρέπει να υπάρξει μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών ενώ το θέμα αναμένεται να λυθεί άμεσα.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, σημείωσε ότι το θέμα της ΔΕΗ πρέπει να προχωρήσει άμεσα ενώ όπως αναφέρει αυτή τη στιγμή γίνονται οι απαραίτητες συνεννοήσεις με το Υπερταμείο προκειμένου να τοποθετηθεί ο νέος επικεφαλής της επιχείρησης.

«Με υπογραφή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου το 51% των μετοχών της ΔΕΗ ανήκει πια στο Υπερταμείο και στο ΤΑΙΠΕΔ. Επομένως, τυπικά ο διορισμός της ΔΕΗ, τυπικά και νομικά δηλαδή, δεν γίνεται από εμάς, όπως γινόταν παλαιότερα. Γίνεται από το Υπερταμείο. Επομένως, γίνονται όλες οι αναγκαίες συνεννοήσεις με το Υπερταμείο, προκειμένου να προχωρήσει η διοίκηση της ΔΕΗ. Τους έχω ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό ότι θα πρέπει το πράγμα να προχωρήσει γρήγορα, διότι προφανώς η ΔΕΗ δεν μπορεί να περιμένει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός. 
Κληθείς να απαντήσει στο αν ο νέος επικεφαλής της επιχείρησης θα είναι άνθρωπος της αγοράς ή πρώην βουλευτής, ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι:  «όσον αφορά ξέρετε ποιες είναι προτιμήσεις μου γενικότερα σε τέτοιου είδους πόστα. Εκείνο το οποίο να ξέρετε πάντως είναι ότι αυτή την ώρα έχουμε πολλά μέτωπα σ’ αυτό το υπουργείο.
 
www.insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου