Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις προσλήψεις της ΔΕΗ στη Ρόδο

Προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις προσλήψεις της ΔΕΗ στη Ρόδο

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν το Εργατικό Κέντρο Ρόδου, ο Δήμος Ρόδου και το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΗ «Ζευς» κατά της ΔΕΗ και του ΑΣΕΠ ζητώντας να ακυρωθεί η προκήρυξη πρόσληψης 169 ατόμων με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου καθώς δεν λαμβάνεται υπόψη σε αυτή το κριτήριο της εντοπιότητας.

Η προκήρυξη «βγήκε» πέρυσι με τελευταία ημέρα υποβολής των

αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους την 6η Δεκεμβρίου 2021 και αφορά την κάλυψη θέσεων από άτομα Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα οποία πρόκειται να καλύψουν τις ανάγκες προσωπικού, σε εργοστάσια και σταθμούς παραγωγής που διατηρεί η ΔΕΗ σε ολόκληρη τη χώρα. Από τα 169 άτομα που θα προσληφθούν, τα 28 θα καλύψουν θέσεις στα δύο εργοστάσια της ΔΕΗ στο νησί μας, σε Σορωνή και Κατταβιά.

Ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι που είναι από την περιοχή μας και βάσει των υπουργικών αποφάσεων που ισχύουν αλλά και συγκεκριμένων άρθρων του Συντάγματος θα πρέπει να τύχουν προτεραιότητας, σύμφωνα με την προκήρυξη, απλώς μοριοδοτούνται με 50 μόρια και δεν προτάσσεται το κριτήριο της εντοπιότητας στις προσλήψεις αυτές. Για τους λόγους αυτούς, οι οποίοι και αναφέρονται στα σχετικά δικόγραφα, το Εργατικό Κέντρο Ρόδου, ο Δήμος Ρόδου και το σωματείο των εργαζομένων στη ΔΕΗ «Ζευς» διά των δικηγόρων κ.κ. Μεταξίας Ψουρουγιάννη, Νικηφόρου Παπανικόλα και Δημήτρη Σαλαμαστράκη, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας αφενός να ακυρωθεί η συγκεκριμένη προκήρυξη αλλά και να ανασταλεί η εκτέλεση της έως την έκδοση οριστικής απόφασης στην αίτηση που έχει κατατεθεί για την ακύρωσή της.

 Όπως αναφέρεται και στις δύο αιτήσεις, μεταξύ άλλων, τα αιτήματα έχουν κατατεθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας καθώς υπάρχει παραβίαση των υπαρχουσών επί τέτοιων θεμάτων υπουργικών αποφάσεων αλλά και των σχετικών άρθρων του Συντάγματος.

 

www.rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου