Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Απελεύθερος: Δεν είναι «χετζαρισμένη» για ….πρόωρες εκλογές η ΔΕΗ.

Απελεύθερος

ΔΕΗ: Κύκλοι της ΔΕΗ υποστηρίζουν ότι σενάριο επιβολής ανώτατου περιθωρίου κέρδους ανά μονάδα παραγωγής ή συνολικά στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς να συνυπολογίζεται η ζημιά που εγγράφεται σε επίπεδο αγοράς ρεύματος στη χονδρική, για την κάλυψη των αναγκών του πελατολογίου, δεν παίζει.

Η ΔΕΗ «χετζάρει» τη ζημιά, που εγγράφει, αγοράζοντας πανάκριβα

στη χονδρική από τα κέρδη των υδροηλεκτρικών μονάδων ( σ.σ. χάρη στις κλιματολογικές συνθήκες, δουλεύουν στο φουλ) και τις κινήσεις αντιστάθμισης κινδύνου για το 50% των αναγκών της σε φυσικό αέριο και δικαιώματα εκπομπών ρύπων.

ΔΕΗ ΙΙ: Δεν έχει, δε, την ευχέρεια να μειώσει σημαντικά την παραγωγή ρεύματος από φυσικό αέριο, πριν μπει στο σύστημα η Πτολεμαΐδα V.

Ενδεχόμενη επιβολή πλαφόν στα περιθώρια κέρδους υδροηλεκτρικών και δευτερευόντως λιγνιτικών μονάδων θα έθετε σε σοβαρό κίνδυνο το guidance για τα φετινά EBITDA και επομένως την αξιοπιστία Επιχείρησης και χώρας, λίγους μόνο μήνες μετά την μεγάλη ΑΜΚ.

Ο κίνδυνος να ξεπεραστούν τα παραπάνω εδραία επιχειρήματα έγκειται στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Η, δε, κυβερνητική φρασεολογία των τελευταίων ημερών επικεντρώνεται στις έκτακτες συνθήκες λόγω πολέμου.

 

www.nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου