Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τι ψελλίζει η κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη του Documento για την ασπίδα στην κερδοσκοπία

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τι ψελλίζει η κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη του Documento για την ασπίδα στην κερδοσκοπία

Πίσω από την Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να κρυφτεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς οι ευθύνες της για τις τεράστιες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων είναι καταφανείς.

Όπως έχει άλλωστε αποκαλύψει ήδη το Documento ο πρωθυπουργός αρνήθηκε πρόταση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) στο πλαίσιο και των κατευθυνσεων της

Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, επειδή προφανώς στις δικές του ιεραρχήσεις η προστασία αυτών των κερδών βαραίνει περισσότερο από την ελάφρυνση βαρών στα νοικοκυριά

Διόλου συμπτωματικά o κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας έμμεσα στην αποκάλυψη του Documento υποστήριξε ότι «καμία κυβέρνηση, καμία χώρα, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο είτε ψεύδεται ενσυνείδητα ή αδυνατεί να κατανοήσει την πραγματικότητα. Και γι’ αυτό απαιτείται ευρωπαϊκή απάντηση».

Μόνο που αυτή η τάχα συνολική “ευρωπαϊκή απάντηση”, αυτό το “όλοι μαζί” που προωθεί η κυβέρνηση, στη συγκεκριμένη περίπτωση λειτουργεί υπέρ της αισχροκέρδειας και της εκτός ορίων κερδοσκοπίας. Για αυτό άλλωστε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες παίρνουν τέτοια μέτρα, είτε επιβάλλοντας διατίμηση στην τιμή του ρεύματος, είτε έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη των εταιρειών παραγωγής ρεύματος. Μόνη εξαίρεση η προστάτιδα των ιδιωτικών συμφερόντων κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Και είναι γελοίο μια ολόκληρη κυβέρνηση να προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από διατυπώσεις σαν κι αυτές του κ. Οικονόμου ότι ο Μητσοτάκης είναι ο πρώτος που έχει καταγγείλει την… αισχροκέρδεια ή ότι “μόνο 7 ή 8 χώρες έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχα μέτρα”.

Αλλά γι΄αυτό, επειδή οι πολίτες αντιλαμβάνονται πλέον στη συντριπτική τους πλειονότητα πού μας οδηγεί η διακυβέρνηση Μητσοτάκη, όλοι τους, από τον τον πρωθυπουργό μέχρι τον Γεωργιάδη και τον Πέτσα ξέχασαν κάθε σκέψη για πρόωρες εκλογές και παριστάνουν ότι ούτε προς στιγμήν δεν σκέφτηκαν κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου