Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Ερωτήματα Ν.Δ. για ΔΕΗ στο υπερταμείο

 
Eρωτήματα σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ έθεσε αντιπροσωπεία της Ν.Δ. στη διοίκηση του υπερταμείου, στο πλαίσιο συνάντησης η οποία διεξήχθη την Πέμπτη κατόπιν αιτήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς Ν.Δ. ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και
η σύμβουλος ενέργειας και φυσικών πόρων του προέδρου του κόμματος Αλεξάνδρα Σδούκου. Από πλευράς της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (υπερταμείο) στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος Γιώργος Διαμαντόπουλος και η διευθύνουσα σύμβουλος Ράνια  Αικατερινάρη
Σκοπός της συνάντησης, σύμφωνα με την Πειραιώς, ήταν η Νέα Δημοκρατία να εκφράσει τον εντονότατο προβληματισμό της και να έχει επίσημη ενημέρωση  για τρία βασικά θέματα:
  • «Tη ραγδαίως επιδεινούμενη κατάσταση των οικονομικών στοιχείων της ΔΕΗ, της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας».
  • «Τις ανακρίβειες που προέκυψαν στους ισολογισμούς της επιχείρησης».
  • «Τη σκοπιμότητα της εξαγοράς από την ΔΕΗ της οικονομικά προβληματικής σκοπιανής εταιρείας του αντιπροέδρου του κ. Ζάεφ, κ. Κότσο Ανγκιούσεφ». 
Η Νέα Δημοκρατία έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα στη διοίκηση του υπερταμείου, δεδομένου, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, ότι άμεσα ή έμμεσα -μέσω του ΤΑΙΠΕΔ- ελέγχει το 51% των μετοχών της ΔΕΗ.
«Και κατέστησε σαφές στη διοίκηση του υπερταμείου ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αναστραφεί άμεσα η εξαιρετικά αρνητική πορεία της ΔΕΗ για την οποία φέρει βαρύτατη ευθύνη η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και η διοίκηση της εταιρείας η οποία αποδεδειγμένα πια έχει κριθεί ανεπαρκής», συμπληρώνει η Ν.Δ. στην ανακοίνωσή της.

 www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου