Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Ο Γ. Σταθάκης απαντά για ενδεχόμενες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα (Video)

"Υπάρχει μια ρητή διαφωνία για τη συμφωνία των Πρεσπών με τους ΑΝΕΛ και μία ρητή δέσμευση ότι μέχρι τον Μάρτιο προχωράμε κανονικά με βάση το πλαίσιο συνεργασίας που έχουμε ήδη συμφωνημένο" υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης στον ΑΝΤ1.
"Την επαύριο της συμφωνίας τίθεται θέμα συμμετοχής των ΑΝΕΛ
στην κυβέρνηση, συνεπώς τον Μάρτιο με δεδομένη τη συμφωνία θα τοποθετηθούμε. Τεχνικά υπάρχει δυνατότητα να συνεχίσει η κυβέρνηση μέχρι τον Οκτώβριο εφόσον καμία μομφή κατά της κυβέρνησης δεν πρόκειται να συγκεντρώσει 151 βουλευτές κατά της κυβέρνησης όπως προβλέπει ο Κανονισμός" απάντησε σχετικά με την πορεία της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα για ενδεχόμενες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος απάντησε: "Η τιμή του ρεύματος μειώθηκε πέρσι 6% επειδή υπάρχει η εκπτωτική πολιτική του 15% για τους συνεπείς καθώς και εξαιτίας του ανταγωνισμού λόγω των ιδιωτών προμηθευτών.  Η τιμή που χρεώνεται στους παραγωγούς ενέργειας -σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία- για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι μια πανευρωπαϊκή αγορά που τελεί σήμερα υπό καθεστώς πίεσης. Οι ιδιώτες προμηθευτές έχουν προβλέψει στις συμβάσεις τους ότι μεταφέρεται στους καταναλωτές σε τακτά χρονικά διαστήματα. Εντούτοις παρακολουθούμε την αγορά αυτή η οποία πρέπει να ρυθμιστεί ενιαία. Το επόμενο εξάμηνο θα δούμε αν θα υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια".
Τέλος ο υπουργός Περιβάλλοντος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει μια ισχυρή κοινωνική πολιτική υπενθυμίζοντας ότι "το κοινωνικό τιμολόγιο προβλέπει 30% μείωση στις στιμές ρεύματος και 70% για όσους παίρνουν ΚΕΑ ενώ ιδρύσαμε και το ταμείο επανασύνδεσης για τα φτωχότερα νοικοκυριά".
Κατ. Μπρ.
 http://www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου