Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Περιθώριο ως 17 Δεκεμβρίου δίνει η ΔΕΗ πριν άρει την εκπροσώπηση της Χαλυβουργικής - Ασφαλιστικά μέτρα από τη ΛΑΡΚΟ

(upd: 18:12) Περιθώριο μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου έδωσε η ΔΕΗ στη Χαλυβουργική προτού άρει την εκπροσώπησή της, όπως ανακοίνωσε μετά από σημερινή συνάντηση.
Αναλυτικότερα, η ΔΕΗ τονίζει στην ανακοίνωσή της τα εξής:
"Η διοίκηση της ΔΕΗ εξαντλώντας κάθε περιθώριο συνεννόησης με τη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ κάλεσε σήμερα στα γραφεία της το Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Σκινδήλια, για την εξεύρεση λύσης για το υπέρογκο χρέος των 31,8 εκατ. Ευρώ, και τον τερματισμό της αντισυμβατικής συμπεριφοράς της μη πληρωμής των τρεχόντων λογαριασμών.
Ο κ. Σκινδήλιας δεσμεύθηκε ότι μετά από σχετική συνεννόηση με την ιδιοκτησία της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ θα υποβάλει στη ΔΕΗ σοβαρές προτάσεις την ερχόμενη Δευτέρα 10.12.2018.
Κατόπιν των ανωτέρω η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε ότι οι συνέπειες της άρσης εκπροσώπησης για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας προς την εν λόγω εταιρεία μετατίθεται για τη Δευτέρα 17.12.2018. 
Παράλληλα κάλεσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων της εταιρείας προκειμένου να τους ενημερώσει αναλυτικά για το πρόβλημα. Η Διοίκηση της ΔΕΗ εκφράζει την ελπίδα, ότι εφόσον επιδειχθεί η επιβαλλόμενη υπευθυνότητα εκ μέρους της ιδιοκτησίας της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ μπορεί να βρεθεί λύση. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του".
Νωρίτερα το energypress έγραφε:
Πληροφορίες ότι η ΔΕΗ αναστέλλει τηνν άρση εκπροσώπησης της Χαλυβουργικής - Ασφαλιστικά από τη ΛΑΡΚΟ
(upd: 13:30) Εντός της ημέρας η ΔΕΗ θα στείλει επιστολή στον ΑΔΜΗΕ με την οποία θα ανακαλεί την εντολή άρσης εκπροσώπησης της Χαλυβουργικής, αλλά και τα εξώδικα τα οποία είχε στείλει η επιχείρηση στον ΑΔΜΗΕ για την καθυστέρηση στην ενεργοποίηση της παραπάνω εντολής. Αυτό αφήνεται να διαρρεύσει από πηγές του ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με τις οποίες η ΛΑΡΚΟ προχωρά σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να αποτρέψει το "τράβηγμα" της πρίζας από τη ΔΕΗ, δηλαδή την άρση της εκπροσώπησης. Ως εκ τούτου ο ΑΔΜΗΕ δεν προχωρά σε κάποια κίνηση, αναμένοντας το αποτέλεσμα των ασφαλιστικών μέτρων.
Νωρίτερα το energypress έγραφε:
Η ΔΕΗ τραβάει την πρίζα και από τη ΛΑΡΚΟ – Πως ηλεκτροδοτείται η Χαλυβουργική μετά την άρση εκπροσώπησης
 
Στην άρση της εκπροσώπησης και της ΛΑΡΚΟ προχώρησε η ΔΕΗ, σύμφωνα με στελέχη της εταιρίας ηλεκτρισμού αφού τα χρέη της κρατικής βιομηχανίας νικελίου έφτασαν τα 285 εκατ. ευρώ και ο διακανονισμός δεν τηρείται από την επιχείρηση της Λάρυμνας.
Πηγές θέλουν τη διοίκηση της ΔΕΗ να έχει προχωρήσει στο επόμενο μέτρο σε βάρος της ΛΑΡΚΟ, στην οποία
σημειωτέον είναι και μέτοχος με ποσοστό 11,4%. Η δημόσια εταιρία ηλεκτρισμού είχε ήδη αποστείλει τους τελευταίους μήνες δύο εξώδικες προειδοποιήσεις και τώρα, όπως προσθέτουν πηγές έχει κινήσει τις διαδικασίες της άρσης της εκπροσώπησης.
Σε αντίστοιχη κίνηση, έχει προχωρήσει και σε βάρος της Χαλυβουργικής με την βαριά βιομηχανία των Αγγελόπουλων να έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές της τάξης των 31,4 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι κώδικες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας  όταν σε έναν πελάτη υψηλής τάσης γίνει άρση εκπροσώπησης από τον προμηθευτή του, με την ενεργοποίηση της άρσης από τον ΑΔΜΗΕ, τότε γίνεται αυτοπρομηθευόμενος. Και αυτό γιατί στην υψηλή τάση δεν υπάρχει τελευταίο καταφύγιο.
Το ότι ενεργοποιείται η άρση και γίνεται αυτοπρομηθευόμενος έχει μεγάλη σημασία αφού είναι πολύ υψηλότερο το τιμολόγιο δηλαδή αγοράζει ρεύμα με κόστος Οριακής Τιμής του Συστήματος.
Εάν δεν πληρώνει ο αυτοπρομηθευόμενος και δημιουργήσει χρέος και βαρέσει κανόνι τότε αυτό πληρώνεται από όλους τους προμηθευτές με το ίδιο καθεστώς που ισχύει για τις ρευματοκλοπές
 energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου