Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Πώληση λιγντικών μονάδων ΔΕΗ Νέα παράταση τριών μηνών στο διαγωνισμό

 
 της Μανταλένας Πίου

Tην επιστολή για την τρίτη παράταση, αυτή τη φορά ως τον Φεβρουάριο, του διαγωνισμού για την πώληση των 3 λιγνιτικών μονάδων στη Φλώρινα και τη Μεγαλόπολη απέστειλε η διοίκηση της ΔΕΗ στην Κομισιόν την περασμένη εβδομάδα, όπως ανέφεραν κύκλοι της εταιρίας.
Η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των
δεσμευτικών προσφορών  ως τα μέσα Φεβρουαρίου κρίθηκε αναγκαία, λόγω μίας σειράς αβεβαιοτήτων, που δυσχεραίνουν τη διαδικασία.
Η σχετική προθεσμία έληγε στις 15 Δεκεμβρίου.
Οι κυριότεροι από τους λόγους, που επικαλείται η εταιρία ηλεκτρισμού στην επιστολή της για τη νέα  παράταση, είναι η  απόρριψη εκ μέρους της Κομισιόν της πρότασης για τη συμμετοχή της ΔΕΗ στις ζημιές/κέρδη αλλά και στα έσοδα από τον μηχανισμό επάρκειας ισχύος που θα έχουν οι μονάδες αφού πωληθούν για ένα διάστημα 2 ετών.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος - Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης είχε δηλώσει πρόσφατα πως οι διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν για τα θέματα αυτά θα συνεχιστούν.
Από πλευράς ΔΕΗ πάντως μπορεί να εκφράζεται η πεποίθηση ότι η παράταση θα δοθεί και πως τα περίφημα “λιγνιτικά ΑΔΙ” θα εγκριθούν, δεν λείπει όμως η αμφιβολία για την έκβαση του διαγωνισμού, τόσο ως προς το ύψος του τελικού τιμήματος όσο και αν τελικώς θα κατατεθεί δεσμευτική προσφορά με όλες αυτές τις αβεβαιότητες και την αρνητική περιρρέουσα ατμόσφαιρα.
Όσο δε θα πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών τόσο πιο δύσκολη θα γίνεται και η ολοκλήρωση του διαγωνισμού, για ευνόητους λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου