Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Από την ηλεκτροπαραγωγή μπαίνει στις… τηλεοπτικές παραγωγές ο ΑΗΣ Πτολεμαΐδας



Μέχρι τώρα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από τα τηλεοπτικά στούντιο αντιπαραθέσεις για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ, την πορεία της ιδιωτικοποίησής της, τις επενδύσεις της κ.ο.κ.


Πλέον, φαίνεται ότι δεν είναι μακριά η μέρα που θα μπορούμε να βλέπουμε από τις οθόνες μας και παραγωγές που έχουν γίνει από στούντιο μέσα από τους χώρους της ΔΕΗ - και μάλιστα μέσα από τον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, με το βαρύ συμβολισμό που έχουν οι ηλεκτροπαραγωγικές υποδομές στην Πτολεμαΐδα για τη Δυτική Μακεδονία αλλά και την ίδια τη ΔΕΗ!

Αυτό τουλάχιστον συζήτησαν την προηγούμενη βδομάδα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης και ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Επικοινωνιών κ. Κρέτσος στο γραφείο του τελευταίου, παρουσία του βουλευτή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μουμουλίδη.
Στη συνάντηση συζητήθηκε το σχέδιο δημιουργίας στούντιο και εγκαταστάσεων επεξεργασίας οπτικοακουστικών παραγωγών, στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, με την σύμπραξη της ΔΕΗ, της τοπικής διοίκησης και ιδιωτών επενδυτών.

Μάλιστα, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη διατύπωσαν την εκτίμηση ότι οι εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας μπορούν να προσελκύσουν ενδιαφέρον από διεθνείς εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικών έργων.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης φέρεται να εξέφρασε την διάθεση της ΔΕΗ να συνδράμει για το εν λόγω έργο, συμμετέχοντας στο εγχείρημα με τις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας αλλά και άλλες εκτάσεις της ΔΕΗ για τα γυρίσματα των παραγωγών.

Από μεριάς του, ο υφυπουργός κ. Κρέτσος τόνισε ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την δημιουργία και λειτουργία των εν λόγω εγκαταστάσεων, καθώς και τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση του έργου. Αναφέρθηκε, μάλιστα, στο νέο νομοθετικό πλαίσιο για τον τομέα των οπτικοακουστικών παραγωγών, που εκτιμάται ότι θα συνδράμει στην υλοποίηση ανάλογων επενδύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου