Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Τα άχρηστα χάλκινα καλώδια γεμίζουν τα ταμεία του ΔΕΔΔΗΕ

 
Περίπου 2,4 εκατ. ευρώ θα βάλει στα ταμεία του ο ΔΕΔΔΗΕ αξιοποιώντας χάλκινα καλώδια που βρίσκονται στις αποθήκες του.
Είναι γνωστό ότι ο χάλκινος εξοπλισμός των υποδομών του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας συχνά γίνεται αντικείμενο πλιάτσικου, καθώς η ζήτηση για χαλκό είναι μεγάλη. Από τη
στιγμή, λοιπόν, που ο ΔΕΔΔΗΕ έχει διαθέσιμα μεγάλα αποθέματα που δεν μπορούν να πλέον να χρησιμοποιηθούν αλλιώς, εύλογα σκέφτηκε ότι μπορεί να τα αξιοποιήσει για να αποκομίσει έσοδα.
Έτσι, ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε σε διαγωνισμό με αντικείμενο την εκποίηση  875000 kg συγκεντρικών καλωδίων Cu που βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν αποθηκευμένα στις αποθήκες που διατηρεί σε Θεσσαλονίκη και Βόλο και τα αποτελέσματα ήταν αρκούντως ικανοποιητικά.
Έτσι, στην τελευταία του συνεδρίαση, το Δ.Σ. του ΔΕΔΔΗΕ ενέκρινε την κατακύρωση του διαγωνισμού στις πλειοδότριες εταιρείες, των οποίων οι προσφορές κρίθηκαν τυπικά και τεχνικά αποδεκτές, ως εξής:
-Στην εταιρία «ΣΙΔΜΕΤΑΛ ΑΒΕΕ» την εκποίηση 265.000 kg συγκεντρικών καλωδίων Cu που βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν αποθηκευμένα στην Περιφερειακή Αποθήκη του Βόλου της Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας, έναντι συνολικού εκτιμώμενου τιμήματος ύψους 709.670,00 ευρώ (τιμή μονάδος 2,678 €/kg)
-Στην εταιρία «ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Μ.ΕΠΕ» την εκποίηση 610.000 kg συγκεντρικών καλωδίων Cu που βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν αποθηκευμένα στην Περιφερειακή Αποθήκη Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης, έναντι συνολικού εκτιμώμενου τιμήματος ύψους 1.677.500,00 ευρώ (τιμή μονάδος 2,75 €/kg).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου