Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ : Tίθεται σε εφαρμογή η ρύθμιση της από 30-5-2018 ΕΣΣΕ Προσωπικού ΔΕΗ Α.Ε. που αφορά το Ομαδικό Πρόγραμμα Ασφάλισης Υγείας

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ και τα Σωματεία – Μέλη της μετά από διαπραγματεύσεις που διήρκησαν περισσότερο από 3 χρόνια κατάφεραν, όπως έχετε ήδη ενημερωθεί τόσο από τα έντυπα αλλά και τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται από τα Συνδικαλιστικά Στελέχη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των
Πρωτοβάθμιων Συλλόγων – Μελών μας στους εργασιακούς χώρους, όσο και από την πρόσφατη επιστολή του Γεν. Δ/ντή ΑΝ.ΠΟ. κ. Γ. Δαμάσκου, από 1 Ιανουαρίου 2019 τίθεται σε εφαρμογή η ρύθμιση της από 30-5-2018 ΕΣΣΕ Προσωπικού ΔΕΗ Α.Ε. που αφορά το Ομαδικό Πρόγραμμα Ασφάλισης Υγείας.
Πιο συγκεκριμένα:
Από τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς δηλ. από 00.01 της 1ης Ιανουαρίου 2019 όλοι οι μισθωτοί της ΔΕΗ Α.Ε. και των θυγατρικών της εντάσσονται αυτοδίκαια σε Ομαδικό Πρόγραμμα Ασφάλισης Υγείας, αφού ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο σχετικός διαγωνισμός και έχουν υπογραφεί τα σχετικά συμβόλαια με την Ασφαλιστική Εταιρεία «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α.».
Το Πρόγραμμα Ασφάλισης Υγείας Προσωπικού ήταν απαίτηση των εργαζομένων, αφού το πολύτιμο αγαθό της Υγείας, μετά και τη διάλυση του Ασφαλιστικού Συστήματος της ΔΕΗ από τις Κυβερνήσεις, είναι πλέον το ζητούμενο για όλους μας.
Είναι ένα από τα πληρέστερα (αν όχι το πληρέστερο) προγράμματα που υπάρχουν στην αγορά με παροχές που ισχύουν για όλο το 24ωρο σε Ελλάδα και Εξωτερικό και καλύπτουν το σύνολο των παθήσεων. Σημαντικό δε στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι, για την ένταξη των εργαζομένων και των οικογενειών τους σε αυτό, δεν απαιτείται ιατρικό ιστορικό ή ιατρική εξέταση.
Οι λήπτες ασφάλισης θα έχουν στη διάθεσή τους σε πρώτη φάση 27 Συμβεβλημένα Νοσηλευτικά Ιδρύματα σε Αθήνα και Επαρχία, ενώ διατηρούν πάντα το δικαίωμα με βάση τους όρους του συμβολαίου να επιλέξουν Νοσηλευτικό Ίδρυμα ή Διαγνωστικό Κέντρο εκτός της συγκεκριμένης λίστας.
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα διανεμηθεί ειδικό εγχειρίδιο που θα περιλαμβάνει το σύνολο των Όρων και των Παροχών του Προγράμματος, ενώ θα αναρτηθεί και στο δικτυακό τόπο της Επιχείρησης, της ΓΕΝΟΠ και των Σωματείων – Μελών μας.
Κάθε λήπτης του προγράμματος θα έχει την προσωπική σχετική κάρτα ασφάλισης, η οποία θα διανεμηθεί κατά τα πρότυπα της κάρτας σίτισης, εντός του Ιανουαρίου 2019.
Σημαντική καινοτομία που προέκυψε μετά από σκληρή διαπραγμάτευση, είναι η δυνατότητα που παρέχεται στους συναδέλφους που αποχωρούν από την Υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης μετά την 1.1.2019, να εξακολουθήσουν να παραμένουν ασφαλισμένοι, εφόσον το επιθυμούν καταβάλλοντας όμως οι ίδιοι το κόστος.
Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες
Στόχος όλων μας, όπως αναφέρει και ο Γ. Δ/ντής ΑΝ.ΠΟ στη επιστολή του για το εν λόγω θέμα, είναι ότι:
Το πραγματικά ιστορικής σημασίας για τις εργασιακές μας σχέσεις Πρόγραμμα Υγείας που προέκυψε μέσω ΕΣΣΕ, πρέπει να το αξιοποιήσουμε σωστά και βεβαίως να το περιφρουρήσουμε.
Τέλος, σε ότι αφορά την πιθανή μείωση του τροφείου από 1.1.2019 λόγω του Προγράμματος Ασφάλισης Υγείας, έτσι όπως περιγράφεται στην από 30.5.2018 ΕΣΣΕ Προσωπικού ΔΕΗ Α.Ε. και επικαλείται ο κ. Γ. Δαμάσκος, σας ενημερώνουμε ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων είχε τεθεί από τη Διοίκηση της ΔΕΗ θέμα υπέρβασης μισθολογικού κόστους, στην περίπτωση που θα καταβάλλονταν αμφότερες οι παροχές (τροφείο και Πρόγραμμα Υγείας).
Για τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ οι όροι και οι ρυθμίσεις των εκάστοτε ΕΣΣΕ είναι απαράβατοι. Ωστόσο για το συγκεκριμένο θέμα και εφόσον δεν τίθεται γενικότερο ζήτημα υπέρβασης μισθολογικού κόστους στα πλαίσια της συναντίληψης και της κοινής μας προσπάθειας, ζητούμε από τη Διοίκηση της Επιχείρησης να συνεχίσει να καταβάλει το τροφείο χωρίς περικοπές, έτσι όπως τέθηκε και από τους Εκπροσώπους των Εργαζομένων στο Δ.Σ της Επιχείρησης.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εύχεται
σε όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους,
στον Όμιλο ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ
Χρόνια Πολλά – Καλή και Δημιουργική Χρονιά και πάνω απ’ όλα
Υ Γ Ε Ι Α,
ώστε να είναι αχρείαστο το Ασφαλιστικό Πρόγραμμα Υγείας.

Κ Α Λ Η Χ Ρ Ο Ν Ι Α!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου