Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Πηγές ΔΕΗ: Με τη χαμηλότερη δυνατή επιβάρυνση οι αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος




Στο τραπέζι παραμένουν οι αυξήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ, όπως προκύπτει από πηγές της εταιρίας.
Αυτό προκύπτει από στελέχη της επιχείρησης, τα οποία επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά ότι η δημόσια εταιρία έχει ανοίξει θέμα αναπροσαρμογής της τιμής της κιλοβατώρας με το αρμόδιο υπουργείο ΠΕΝ να αναζητά την κατάλληλη φόρμουλα.
«Η κυβέρνηση και η ΔΕΗ εργάζονται συστηματικά ώστε να υπάρξει η ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση στην κατανάλωση», σημειώνουν χαρακτηριστικά αρμόδιες πηγές της εταιρίας.
Προϊδέασαν δε, για τις μικρές ανατιμήσεις, εξηγώντας ότι όταν αναπροσαρμόζονται τα τιμολόγια η επιχείρηση δεν αντλεί άμεσα ρευστότητα. Τα κέρδη επηρεάζονται θετικά μεν, από την άλλη μεριά όμως οι αυξήσεις προκαλούν και επιπτώσεις στην είσπραξη εσόδων, αφού οι καταναλωτές δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι το σενάριο που επεξεργάζονται ΥΠΕΝ και ΔΕΗ, όπως έχει αποκαλύψει το energypress, είναι η καθιέρωση ρήτρα διοξειδίου του άνθρακα (CO2), η οποία θα ενεργοποιείται, με αυξήσεις στα τιμολόγια, όταν οι τιμές ρύπων ξεπερνούν συγκεκριμένο όριο το οποίο αναμένεται και να οριστεί.
Εξάλλου, η ΔΕΗ φαίνεται να απορρίπτει τη σύσταση του Συνηγόρου του Καταναλωτή να μην επιβάλλει τη χρέωση του ενός ευρώ στους έντυπους λογαριασμούς ρεύματος αλλά αντίθετα να μειώνει κατά ένα ευρώ το σύνολο της αξίας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για όσους καταναλωτές κάνουν χρήση της υπηρεσίας e-bill. Στελέχη της επιχείρησης σημείωναν πως το θέμα εξετάζεται νομικά.
 energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου