Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Έρχεται «λευκός ιππότης» για τη ΛΑΡΚΟ

Έρχεται «λευκός ιππότης» για τη ΛΑΡΚΟ 
Όλα τα βλέμματα της αγοράς είναι στραμμένα στη διαμάχη ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ όσον αφορά στις οφειλές της τελευταίας για την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει. Η είδηση, ωστόσο, βρίσκεται στον «λευκό ιππότη» που έχει ήδη ανέβει στο... άλογό του!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της fmvoice.gr, εδώ και μερικές εβδομάδες και ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, έχουν αυξηθεί οι επαφές κυβερνητικών παραγόντων, με
εκπροσώπους συγκεκριμένου ομίλου από ευρωπαϊκή χώρα (εκτός Ε.Ε.) για την ιστορική επιχείρηση, με στόχο να διασωθεί και να συνεχίσει τη δραστηριότητά της.
Μάλιστα, την προηγούμενη Παρασκευή, σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της πρωτεύουσας της χώρας, όπου εδρεύει ο ξένος «λευκός ιππότης», έγινε ειδική συνάντηση, στην οποία τα στελέχη του ξένου ομίλου ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα μεγέθη, τις υποχρεώσεις και τις παραγωγικές δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ.
Όπως αναφέρουν στην fmvoice.gr, παράγοντες πολύ κοντά στα κυβερνητικά στελέχη, που συμμετείχαν στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του ξένου ομίλου ζήτησαν να υπάρξει συνάντηση με τη διοίκηση της επιχείρησης κι εάν είναι δυνατόν να επισκεφθούν τις παραγωγικές εγκαταστάσεις, για να αποκομίσουν πλήρη εικόνα.
Είναι γνωστό ότι κατά καιρούς έχουν ενδιαφερθεί αρκετοί ξένοι μεγάλοι και μικρότεροι όμιλοι, για να αποκτήσουν την μεταλλοβιομηχανία, είτε μόνοι, είτε σε συνεργασία με Έλληνες επιχειρηματίες.
Τα «βάρη» του παρελθόντος, ωστόσο, λειτούργησαν αποτρεπτικά για να προχωρήσουν στην απόκτηση της ιστορικής επιχείρησης, ενώ ακόμη και οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις του παρελθόντος φοβήθηκαν το πολιτικό κόστος της αποκρατικοποίησης, καθώς σε όλες τις περιπτώσεις τη ΛΑΡΚΟ θα την παραχωρούσαν έναντι πινακίου φακής.
Άλλωστε, η περίπτωση της διοίκησης Θανάσουλα με τα περιβόητα hedging, αποτελεί το απαύγασμα της νεοφιλελεύθερης αντίληψης, που οδήγησε την εταιρία στη χρεοκοπία, όταν η τότε ηγεσία της προπώλησε σε εξευτελιστικές τιμές την παραγωγή νικελίου, τη στιγμή κατά την οποία οι διεθνείς χρηματιστηριακές τιμές σημείωναν συνεχή άνοδο.
Σε συνδυασμό με το μεγάλο κόστος της ενέργειας, που καταναλώνει, η ΛΑΡΚΟ έφτασε στη σημερινή εξαιρετικά δυσχερή θέση και πλέον η σωτηρία της εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τον στρατηγικό επενδυτή, που θα εμφανιστεί.
Εάν συνυπολογιστεί και το τελεσίγραφο της ΔΕΗ, που λήγει την πρώτη ημέρα του Νέου Έτους, τότε η μόνη ελπίδα σωτηρίας της μεταλλοβιομηχανίας είναι ο... καλπασμός του «λευκού ιππότη».
  fmvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου