Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Θ. Μουμουλίδη Τα επόμενα βήματα για το Κινηματογραφικό στούντιο στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας

 
Τα επόμενα βήματα  για  την υλοποίηση  της πρότασης του,  να μετατραπεί σε κινηματογραφικό στούντιο  ο ανενεργός    ΑΗΣ  Πτολεμαϊδας , προσδιόρισε  σε συνέντευξη  του  στην ΕΡΤ  Κοζάνης, ο Βουλευτής Π.Ε  Κοζάνης  του ΣΥΡΙΖΑ  Θέμης Μουμουλίδης, μετά  την υιοθέτηση  της  προοπτικής  αυτής από  την ΔΕΗ.
O   κ. Μουμουλίδης   ανέφερε  ότι  ο  τομέας της
οπτικοακουστικής  βιομηχανίας  ανοίγει μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές  στην περιοχή  και στο πλαίσιο της υλοποίησης του  στόχου αυτού, το αμέσως  επόμενο διάστημα   πρέπει να  πραγματοποιηθεί   συνάντηση-εργασίας  μεταξύ της ΔΕΗ-της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας  και  του αρμόδιου  Υπουργείου και παράλληλα  να ξεκινήσει η εκπόνηση  σχετικής μελέτης  βιωσιμότητας  για  το κινηματογραφικό στούντιο. Ο  Βουλευτής  και γνωστός σκηνοθέτης-δημιουργός, έκανε γνωστό   επίσης  ότι αναλαμβάνει  σχετική  πρωτοβουλία  για  την διοργάνωση  διημερίδας  μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες,  με  προσκεκλημένους μεταξύ άλλων στην  περιοχή, καταξιωμένους  δημιουργούς –παραγωγούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Όπως  ανακοίνωσε πρόσφατα  ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της  ΔΕΗ  Μανώλης Παναγιωτάκης, τις εγκαταστάσεις του ανενεργού  ΑΗΣ Πτολεμαίδας  προσφέρει η ΔΕΗ , προκειμένου ο εξαιρετικός αυτός χώρος με το μοναδικό βιομηχανικό και ιστορικό ανάγλυφο, να  μετατραπεί σε κινηματογραφικό στούντιο, ενώ, ήδη,  βρίσκεται σε επαφή τόσο με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κρέτσο όσο και με μεγάλους οίκους- κολοσσούς  του Εξωτερικού.
Σύμφωνα με  τον κ. Μουμουλίδη, έχει δημιουργηθεί ένα θετικό νομοθετικό πλαίσιο για την προσέλκυση  τέτοιων δραστηριοτήτων και επενδύσεων ,  με απαλλαγή από Φ..Π.Α  και  χαμηλή  φορολογία. Ταυτόχρονα  υπάρχουν σημαντικά κονδύλια  στο νέο αναπτυξιακό νόμο για την στήριξη της  οπτικοακουστικής βιομηχανίας, ενώ  πολύ σημαντική  θεωρείται  και η δυνατότητα άντλησης πόρων και χρηματοδοτήσεων από  ευρωπαϊκούς διαθέσιμους πόρους και προγράμματα.
Η υλοποίηση του στόχου της μετατροπής  του ΑΗΣ  Πτολεμαϊδας  σε κινηματογραφικό στούντιο, αναμένεται να  αποφέρει  εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην περιοχή, δίνοντας  θετική διέξοδο απασχόληση στους νέους .

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης


Συνέντευξη Θ. Μουμουλίδη στην ΕΡΤ Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου