Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Νέα θυγατρική από ΑΔΜΗΕ για τις τηλεπικοινωνίες: Η Grid Telecom θα αναλάβει μισθώσεις γραμμών οπτικών ινών

 
Ο ΑΔΜΗΕ εισέρχεται στη χονδρεμπορική αγορά τηλεπικοινωνιών, όπως προανήγγειλε σήμερα ο ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μάνος Μανουσάκης, μιλώντας στο ενεργειακό συνέδριο της εφημερίδας «Ναυτεμπορική».
Η δραστηριοποίηση του ΑΔΜΗΕ στον εν λόγω κλάδο θα γίνει μέσω της νέας θυγατρικής ονόματι Grid Telecom, η οποία
εκμεταλλευόμενη το χερσαίο και υποθαλάσσιο δίκτυο οπτικών ινών του ΑΔΜΗΕ θα διαθέσει μισθωμένες γραμμές υπερυψηλών ταχυτήτων σε εγχώριους και διεθνείς παρόχους.
Όπως τόνισε ο κ. Μανουσάκης, ο ΑΔΜΗΕ διαθέτει ήδη δίκτυο οπτικών ινών μήκους  2.500 χλμ, το οποίο επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς, καθώς οι νησιωτικές διασυνδέσεις εμπεριέχουν οπτικές ίνες, ενώ και το οπτικό δίκτυο επίσης επεκτείνεται. Το δίκτυο αναπτύσσεται στους πυλώνες υψηλής τάσης που διασχίζουν τη χώρα μας από άκρη σε άκρη και παρέχει εναλλακτικές οδεύσεις, εξασφαλίζοντας μεγάλη διαθεσιμότητα υπηρεσιών.
Ο κ. Μανουσάκης υπογράμμισε ότι με όχημα την GRID Telecom, o ΑΔΜΗΕ συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας που αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς στόχους της Πολιτείας. Με τον τρόπο αυτό, η χώρα θα μπορέσει να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο από την διεθνή κίνηση δεδομένων και να καταστεί σημαντικότερος από ότι είναι ήδη σήμερα διεθνής τηλεπικοινωνιακός κόμβος, υποστήριξε.

 energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου