Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Μπενρουμπή (Protergia): Oύτε η Πολιτεία ούτε η ΔΕΗ θέλουν να ανοίξει η αγορά

Μπενρουμπή (Protergia): Oύτε η Πολιτεία ούτε η ΔΕΗ θέλουν να ανοίξει η αγορά 
Σε μια αγορά που λειτουργεί με τη φιλοσοφία του "δεν πληρώνω", είναι αδύνατον να πάρεις πελάτες από τον κυρίαρχο παίκτη, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπενρουμπή
Ο Γενικός Διευθυντής του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας ( PROTERGIA) της Μυτιληναίος, Ντίνος Μπενρουμπή τόνισε πως ούτε η Πολιτεία ούτε η ΔΕΗ θέλουν να ανοίξει η αγορά. Υποστήριξε ότι η πολιτική της ΔΕΗ με τις εκπτώσεις για τους συνεπείς καταναλωτές και την μη αποκοπή όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές αποσκοπεί στο να μη χάσει μερίδιο ενώ σημείωσε πως αν δεν συμμαζέψει η ΔΕΗ τα οικονομικά της ώστε να πληρώνεται και να πληρώνει στην ώρα της δεν μπορεί να ανοίξει η αγορά.
«Η ΔΕΗ, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπενρουμπή, έχει την κουλτούρα του «δεν πληρώνω», άρα δεν μπορείς να της πάρεις πελάτες. Αυτό οδηγεί όμως τη ίδια τη ΔΕΗ να μην πληρώνει την υπόλοιπη αγορά. Σήμερα ο ΑΔΜΗΕ χρωστάει στους παραγωγούς από τον Ιούλιο του 2018, καθώς δεν πληρώνεται και δεν δέχεται συμψηφισμούς. Άρα σε μια αγορά που λειτουργεί με τη φιλοσοφία του "δεν πληρώνω", είναι αδύνατον να πάρεις πελάτες από τον κυρίαρχο παίκτη.»
Σχετικά με τα ΝΟΜΕ, ο κ. Μπενρουμπή ανέφερε ότι το όποιο άνοιγμα έχει γίνει στην αγορά οφείλεται στα ΝΟΜΕ και πρόσθεσε ότι τώρα που αρχίζει να κλείνει λίγο το τοπίο με τις τιμές εκκίνησης, τα πράγματα σφίγγουν. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός στην παραγωγή, άρα δεν μπορεί να γίνει ανταγωνισμός στην προμήθεια, γι’ αυτό δημιουργήθηκαν τα ΝΟΜΕ. Είναι αδύνατον να ανταγωνιστείς έναν δεσπόζοντα παίκτη που πουλάει με τρόπο που δεν καλύπτει τα κόστη του. Πρέπει να υπάρξει κοστοστρέφεια στα τιμολόγια, αλλιώς δεν θα υπάρξει ανταγωνισμός».

www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου