Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ο Σπάρτακος συμμετέχει στην ημέρα δράσης (26/3) για την εξάλειψη των βιομηχανικών ανθρωποκτονιών στην Τουρκία



sparta 
Το Δίκτυο των Περιφερειακών Συνδικάτων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (RETUNSEE) –του οποίου Δικτύου μέλος είναι και το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και κατά συνέπεια συμμετέχει στις δράσεις/αγώνες του- έχει ορίσει την 26η Μαρτίου ως ημέρα Δράσης και Αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους στην Τουρκία υπό τον διακριτικό τίτλο «Ο αγώνας των εργαζόμενων στην Τουρκία είναι και δικός μας αγώνας».
Οι οργανώσεις – μέλη του Περιφερειακού Ενεργειακού Δικτύου, στο πλαίσιο έκφρασης της αλληλεγγύης τους προς τους εργαζόμενους της Τουρκίας, καλούνται να εγκρίνουν ψήφισμα του οποίου η βασική ιδέα/μήνυμα δεν είναι άλλο από το «για την αποφυγή
των επαγγελματικών ανθρωποκτονιών, ¨Σωματειοποιηθείτε¨.
Οι εργαζόμενοι του κόσμου δεν γίνονται μόνο αντικείμενο εκμετάλλευσης από το καπιταλιστικό σύστημα, αλλά γίνονται τα θύματα της δολοφονίας που διαπράττουν οι άπληστοι εργοδότες που βάζουν πάνω και πρώτα από όλα τα κέρδη και όχι την ασφάλεια των εργαζομένων.
Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν σκοτωθεί ως αποτέλεσμα της βιομηχανικής ανθρωποκτονίες ενώ η ανεξέλεγκτη απληστία του καπιταλισμού για την μεγιστοποίηση του κέρδους έχει σαν αποτέλεσμα την δραματική αύξηση των ανθρωποκτονιών.
Ως αποτέλεσμα των βιομηχανικών ανθρωποκτονιών, στην Τουρκία δολοφονήθηκαν πέρσι, 1886 εργάτες.
Η Τουρκία κατέχει την πρώτη θέση σε επίπεδο Ευρώπης και την τρίτη θέση σε Παγκόσμιο επίπεδο σε ότι έχει να κάνει με τις βιομηχανικές δολοφονίες.
Σχεδόν όλες οι βιομηχανικές ανθρωποκτονίες στην Τουρκία μπορούν να προληφθούν εάν ληφθούν, στην ώρα τους, τα απαιτούμενα μέτρα. Δυστυχώς όμως, κατά τη διάρκεια του 2014 και οι 1886 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους λόγω της έλλειψης αυτών ακριβώς των μέτρων.
Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, σχεδόν 80% των εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους το 2014, δεν ήταν μέλη κανενός συνδικάτου
Είναι πολύ κοινό το φαινόμενο, οι εργοδότες να μην χρειάζεται να λάβουν οποιοδήποτε μέτρο για την πρόληψη της βιομηχανικής ανθρωποκτονίας σε μη συνδικαλισμένους χώρους εργασίας.
Οι Ενώσεις στην Τουρκία αγωνίζονται ώστε να αποτραπεί η επέκταση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών αναγκάζοντας τους εργοδότες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να παύσουν οι βιομηχανικές ανθρωποκτονίες.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, πρωτίστως ως Σωματείο που βάζει ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ τον εργαζόμενο και την ασφάλειά του αλλά και ως μέλος της RETUNSEE που στηρίζει τις δράσεις της:
 Συμμετέχει και αποδέχεται την 26η Μαρτίου ως ημέρα δράσης καιü αλληλεγγύης υπέρ των εργαζομένων της Τουρκίας για την εξάλειψη των βιομηχανικών ανθρωποκτονιών στη χώρα τους.
 Παρακινεί το σύνολο των μελών του να συμμετέχουν σε κάθε μίαü ενέργεια/δράση που είναι προς την κατεύθυνση της πρόληψης των βιομηχανικών ανθρωποκτονιών που προκαλούν τη δολοφονία εκατοντάδων αθώων εργαζόμενων στην Τουρκία και χιλιάδων άλλων εργαζόμενων ανά τον κόσμο, κάθε χρόνο.
Οι εργαζόμενοι δεν θέλουν ΠΙΑ να σκοτώνονται στους χώρους εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου