Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΟΙ "ΑΟΡΑΤΟΙ ΕΧΘΡΟΙ" ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ!!!

Κίμων Στεριώτης 
Τις τελευταίες μέρες έχει ενταθεί ένας "βρώμικος πόλεμος" εναντίον της ΔΕΗ από "άγνωστους κύκλους", που, μέσω του FACEBOOK, καλούν τους ανυποψίαστους Πολίτες να ψηφίσουν εναντίον της νέας υπερσύγχρονης Μονάδας που θέλει να κατασκευάσει στην Πτολεμαϊδα...
Κρύβονται πίσω από την ανωνυμία των social media και κάνουν... bullying σε βάρος των συμφερόντων της χώρας. Για να γίνει "ενεργειακά εξαρτημένη" από τους εισαγωγείς κα...ι όλους εκείνους που κρύβονται πίσω από το ΕΤΜΕΑΡ, που
θα επιβαρύνει σε περίοδο βαθειάς κρίσης με 1.000.000.000 ευρώ τους καταναλωτές (μόνο...) το 2015!
Τα επιχειρήματά τους; 1) "Η ΔΕΗ θα μας επιβαρύνει με 1,4 δισ. για να φτιάξει ένα οπισθοδρομικό εργοστάσιο τέρας που θα καίει 1000 τόνους κάρβουνο την ώρα"... 2) "Πίσω απ΄τη βρώμικη επένδυση... μια γερμανική τράπεζα".... 3) "Να μπλοκάρουμε την αίτηση άδειας και να απαιτήσουμε καθαρή και πιο οικονομική ενέργεια"...

ΣΑΘΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ...
Η Αλήθεια για τη νέα Μονάδα στην Πτολεμαϊδα είναι ότι:
1) Τέτοιες σύγχρονες μονάδες κατασκευαζονται σήμερα στη Γερμανία και σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου επειδή διαθέτουν φθηνή ηλεκτρική ενέργεια και πολύ καλλίτερες περιβαλλοντικές επιδόσεις!
2) Αξιοποιούνται εγχώριοι λιγνίτες περιορίζοντας την "εξάρτηση"¨της χώρας από πανάκριβες εισαγωγές ενεργειακών πρώτων υλών και ηλεκτρικής ενέργειας!
3) Στηρίζονται η Περιφερειακή Ανάπτυξη και Απασχόληση στη Δυτική Μακεδονία με τη μεγαλύτερη ενεργειακή και βιομηχανική επένδυση που έγινε στην Ελλάδα στις τελευταίες δεκαετίες!
4) Εδώ και δύο χρόνια είναι γνωστό ότι θα χρηματοδοτηθεί με εξωτερικούς πόρους μεγάλο μέρος της επένδυσης με πολύ ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής για να γίνει ένα πολύ μεγάλο έργο στην Ελλάδα που θα δίνει φθηνό ρεύμα και θα εξασφαλίζει εισοδήματα σε πολλές οικο΄γένειες για πάρα πολλά χρόνια!
Εάν δεν προωθηθεί αυτό του Εθνικό Αναπτυξιακό Έργο;
Θα επωφεληθούν οικονομικά αποκλειστικά όσοι κρύβονται πίσω από την ανωνυμία και την άσκηση αυτού του απαράδεκτου ...ενεργειακού bullying!
Όμως σε αυτή την περίπτωση θύμα αυτών των μη ηθικών πρακτικών θα είναι ο Έλληνας Καταναλωτής...
Ας τον προστατεύσουμε!

ΚΙΜΩΝ ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ, Οικονομολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου