Ακόμα και δημόσιους υπαλλήλους αλλά και... ανηλίκους περιλαμβάνει η λίστα των καταθετών στην τράπεζα HSBC που μπήκε στο μικροσκόπιο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου γνωστού με το όνομα SwissLeaks. 
Στους 2.148 πελάτες με ελληνικό ενδιαφέρον συναντά κανείς, επίσης, καλλιτέχνες, πρώην στρατιωτικοί, δικαστές έως αγρότες και νοικοκυρές.
Συνολικά, όπως προέκυψε από την επεξεργασία των στοιχείων που έκανε η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, πρόκειται για 28 βασικές ομάδες επαγγελμάτων και καταθετών.
Η επαγγελματική κατηγορία που συγκεντρώνει τις περισσότερες καταθέσεις ήταν αυτή των ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων καθώς σε 67 λογαριασμούς μοιράζονταν 236 εκατ. δολάρια. Ακολουθούν οι συνταξιούχοι με 82 λογαριασμούς και 225 εκατ. δολάρια και οι εφοπλιστές με 217 εκατ. δολάρια σε 45 λογαριασμούς.
Ειδικά από εργαζομένους στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα (καθηγητές Πανεπιστημίου, υπάλληλοι δήμων, πρώην στελέχη της ΔΕΗ) βρέθηκαν 34 λογαριασμοί, 20 εκ των οποίων ήταν μηδενικοί και οι άλλοι 14 φιλοξενούσαν την περίοδο 2006-2007 περίπου 8,2 εκατ. δολάρια ενώ εντύπωση προκαλεί το εύρημα των τριών ανηλίκων καταθετών που βρέθηκαν να διατηρούν σε λογαριασμούς 2,8 εκατ. δολάρια.

Από το http://kourdistoportocali.com/post/42355/hsbc