Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τις αυξήσεις στη ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για etmear 
Πόλεμο μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι επικείμενες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Λαφαζάνη κάνει λόγο για «συμπαιγνία» της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με την κυβέρνηση Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία να καταγγέλει τον υπουργό ότι γνώριζε για τη σχετική απόφαση.

«Η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) να αυξήσει για μια ακόμα φορά το ΕΤΜΕΑΡ και κατά συνέπεια τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά, τους αγρότες και άλλες επιχειρηματικές κατηγορίες, είναι επί της ουσίας
απολύτως απαράδεκτη και κυρίως είναι απαράδεκτη, πρωτοφανής και εξοργιστική η μεθόδευση που ακολουθήθηκε για να δημοσιοποιηθεί», αναφέρε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, σημειώνοντας πως «η μνημονιακή αυτή απόφαση της ΡΑΕ ελήφθη στις 30/12/2014, δηλαδή στην αρχή της προεκλογικής περιόδου και προφανώς, σε συμπαιγνία με την απελθούσα Κυβέρνηση και για μην προκαλέσει δυσμενείς εντυπώσεις σε βάρος της, έμεινε αδικαιολόγητα και προκλητικά στο συρτάρι, για να δημοσιοποιηθεί δύο και πάνω μήνες μετά, στις 04/03/2015 επί των ημερών της νέας Κυβέρνησης».
Σε απάντηση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, κατηγόρησε τον κ. Λαφαζάνη πως ψευδώς δηλώνει ότι αγνοούσε την απόφαση της ΡΑΕ, υποστηρίζοντας πως γνώριζε γι' αυτήν ήδη από τις 4 Φεβρουαρίου όταν συναντήθηκε με την Αρχή. «Ας αφήσει τα αστεία και ας αποφασίσει: Είτε να πάρει πίσω τις αυξήσεις, είτε να μην αποπληρώσει του παραγωγούς ΑΠΕ. Και σίγουρα να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να κοροϊδεύει τον κόσμο», κατέλήγε η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία προκάλεσε τη νέα έντονη απάντηση του ΥΠΑΠΕΝ:
«Ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, πράγματι με πρωτοβουλία του είχε πολύωρη συνάντηση με τη ΡΑΕ, η οποία όμως επιμελώς, εξοργιστικά και ένοχα απέκρυψε από τη νέα πολιτική ηγεσία τις αυξήσεις που από τις 30/12/2014 επέβαλε στο ΕΤΜΕΑΡ.

Πώς ήταν δυνατόν όμως η ΡΑΕ να ενημερώσει τη νέα κυβέρνηση για τις αυξήσεις στα ηλεκτρικά τιμολόγια, όταν είχε φτάσει στο σημείο, σε συνεννόηση και συνενοχή με την κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία ήταν πλήρως ενήμερη, να έχουν αποκρύψει κουτοπόνηρα αυτές τις αυξήσεις από όλους όσοι επρόκειτο να τις υποστούν, τους πολίτες της χώρας, οι οποίοι τις πληροφορήθηκαν δύο και πάνω μήνες μετά, στις 4/3/2015, όταν στο μεταξύ είχε αλλάξει η κυβέρνηση.

Αλλά το πιο τραγικό δεν είναι τα ανερυθρίαστα ψεύδη που εκστομίζει, ελπίζουμε από παραπλανητική ενημέρωση, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Το πιο τραγικό είναι ότι ακόμα και σήμερα η αμετανόητη Ν.Δ. δικαιολογεί την επιδρομή στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Είναι προκλητικό ότι η Ν.Δ., ακόμα και ως αξιωματική αντιπολίτευση, αντί να σιωπά και να κρύβεται, επιμένει σε επιλογές καταλήστευσης νοικοκυριών, αγροτών και παραγωγικών επιχειρήσεων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ε.Σ. για το www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου