Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Λαφαζάνης: Ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ δεν θα είναι.... «φίλος». Κλειστά χαρτιά για τον αντικαταστάτη του Ζερβού.

Λαφαζάνης: Ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ δεν θα είναι.... «φίλος» Πώς περιγράφει ο υπουργός τα νέα πρόσωπα για τις αλλαγές στις διάφορες διοικήσεις

“Κλειστά” κρατά τα χαρτιά του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας σχετικά με το άτομο που θα διαδεχθεί τον Αρθούρο Ζερβό στη ΔΕΗ, ο οποίος μέχρι την τελευταία στιγμή διατηρεί μυστικό το όνομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει καταλήξει σε κάποια λίστα, ενώ στόχος είναι ο νέος επικεφαλής της εταιρείας ηλεκτρισμού να προέρχεται
όχι μόνο από το χώρο της ενέργειας, αλλά και μέσα από τη ΔΕΗ.Αν ο κ. Λαφαζάνης με κάθε ευκαιρία πετά αιχμές κατά της παλιάς διοίκηση της ΔΕΗ, αλλά και στη ΡΑΕ, προσπαθώντας να δικαιολογήσει αυτό το “ξέσπασμα” των τελευταίων ημερών και είναι εμφανές ότι οι διάδοχοι στις ΔΕΚΟ του υπουργείου θα είναι πρόσωπα ελεγχόμενα και κοντά στη φιλοσοφία του κ. Λαφαζάνη, ακόμα και αν δεν είναι... φίλοι.
Ο κ. Λαφαζάνης διαβεβαιώνει ότι σκοπός δεν είναι να είναι ..... φίλος μας ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΗ. Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του υπουργού, μιλώντας σε δημοσιογράφους, “αυτή η νέα Διοίκηση θα τύχει από μας προσοχής, θέλουμε να κάνουμε μια τοποθέτηση ευθύνης και προοπτικής για τη ΔΕΗ” και αναφέρει με νόημα : “ο στόχος μας δεν είναι να βάλει ο φίλος τον φίλο του. Έχουμε φίλους για να βάλουμε”.

Στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι “να τοποθετήσουμε μια Διοίκηση η οποία θα μπορεί να βοηθήσει την ΔΕΗ, να βοηθήσει την ανασυγκρότησή της σε αυτή τη κρίσιμη φάση και κυρίως να βοηθήσει μέσα από την ενεργειακή πολιτική για μια διέξοδο από την παρούσα κρίση”.

Η ανακοίνωση αναμένεται, σύμφωνα με πηγές, να γίνει εντός της εβδομάδας ή την επόμενη, με τον ίδιο τον κ. Λαφαζάνη να αναφέρει σε δημοσιογράφους ότι “θα προχωρήσουμε άμεσα στην αντικατάσταση της ηγεσίας στο χώρο της ΔΕΗ” και “θα πρέπει μέχρι τις 3 Απριλίου να έχει υποδειχθεί η νέα Διοίκηση της ΔΕΗ”.

Σχετικά με τις αλλαγές στις άλλες Διοικήσεις, σταδιακά θα γίνουν αλλαγές, όπως τονίζουν πηγές, αλλά προς το παρόν ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει ότι “για τις αλλαγές δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να σας πω κάτι συγκεκριμένο. Με όλες τις Διοικήσεις που υπάρχουν σήμερα συνεργαζόμαστε και θα έλεγα ότι συνεργαζόμαστε σε θετική κατεύθυνση”. Διαβεβαιώνει δε ότι “εμείς δεν ήρθαμε για να εκδικηθούμε, δεν ήρθαμε για κάνουμε φθηνές αντιπαραθέσεις. Βεβαίως εφαρμόζουμε μια άλλη πολιτική στον ενεργειακό τομέα και γενικότερα στους τομείς και τις δραστηριότητες που υπάγονται στο Υπουργείο μας, αλλά δεν είμαστε «ταύροι σε υαλοπωλείο». Από κεί και πέρα, οι αλλαγές που θεωρούμε σκόπιμες θα γίνουν. Θα γίνουν ομαλά και θα είναι ουσιαστικές και θα υποβοηθούν τις Υπηρεσίες του Υπουργείου μας και την προσπάθεια που καταβάλλουν”.
Από το http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου