Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Προς Αναβολή η Γενική Συνέλευση για τη Νέα Διοίκηση

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΗ: Προς Αναβολή η Γενική Συνέλευση για τη Νέα Διοίκηση 
Σε αναβολή οδηγείται η έκτακτη γενική συνέλευση της ΔΕΗ, την Παρασκευή, που θα ενέκρινε τη νέα διοίκηση της Επιχείρησης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του energia. gr, ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι πολύ στενά τα περιθώρια για να περάσει αυτήν την εβδομάδα η επιλογή του ΥΠΑΠΕΝ από την αρμόδια Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, όπως προαπαιτείται.
Έτσι, ο βασικός μέτοχος της ΔΕΗ, το υπουργείο Οικονομικών, θα παραστεί στην έκτακτη γενική συνέλευση
στις 3 Απριλίου και θα προτείνει την αναβολή της. Το ανώτατο χρονικό περιθώριο που μπορεί να αιτηθεί είναι ένας μήνας. Εκτιμάται βέβαια ότι δεν θα εξαντληθεί αυτό το περιθώριο.
Συνεπώς, δεν θα υπάρξει αυτήν την εβδομάδα αλλαγή στη διοίκηση της ΔΕΗ, μετά την παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Αρθούρου Ζερβού, αλλά και των μελών Ράνια Αικατερινάρη και Κώστα Δόλογλου. Όπως λένε οι πληροφορίες, υπήρξε δυστοκία στην επιλογή των κατάλληλων προσώπων που θα αναλάβουν τα ηνία της Επιχείρησης. Αρχικά, το ΥΠΑΠΕΝ προσανατολιζόταν σε διαρχία, άλλος να αναλάβει πρόεδρος και άλλος διευθύνων σύμβουλος. Ωστόσο, το μοντέλο που τελικά φαίνεται να επιλέγεται είναι ένα πρόσωπο να αναλάβει και τις δύο θέσεις, όπως έγινε και με τον κ. Ζερβό. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη το ΥΠΑΠΕΝ έχει καταλήξει στην πρόταση του, η οποία παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, αλλά επειδή υπήρξε αρκετή καθυστέρηση στο θέμα αυτό και δεν υπάρχει πλέον χρόνος για την έγκριση της πρότασης από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, αποφασίσθηκε να ζητηθεί αναβολή της έκτακτης γενικής συνέλευσης για μετά το Πάσχα. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι οι βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής δεν έχουν καν ενημερωθεί ως τώρα για τη σύγκληση της και την εξέταση της πρότασης του ΥΠΑΠΕΝ.
Με την επιστροφή του υπουργού ΠΑΠΕΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη, σήμερα το μεσημέρι από τη Μόσχα, θα ξεκινήσουν και θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται, ώστε να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη εκκρεμότητα για τη ΔΕΗ. Έως τότε οι τρέχουσες ανάγκες της Επιχείρησης θα καλύπτονται από την κ. Αικατερινάρη και τον κ. Δόλογλου, που παραμένουν στις θέσεις τους, ως εκτελεστικά μέλη της διοίκησης, με δικαίωμα υπογραφής.

 της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου αποκλειστικό energia. gr:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου