Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΣΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ Ο ξεπεσμός δεν έχει όρια…



Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 
Πριν 15 μήνες ξεκίνησε - με καθυστέρηση - εκπαίδευση 13 εργαζομένων για να καλύψουν την λειτουργία της 5ης Μονάδας του ΑΗΣ Μεγ/λης - Β. Στα μέσα της εκπαίδευσης χωρίς καμία αξιολόγηση με διάφορες πρακτικές και πιέσεις της Τοπικής Διεύθυνσης εγκατέλειψαν την εκπαίδευση 3 εργαζόμενοι οι οποίοι οδηγήθηκαν σε Συνεργεία της Μηχανολογικής Συντήρησης (ούτε καν στον Τομέα Λειτουργίας που υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού). 
Επισημαίνουμε ότι αν δεν υπήρχε σθεναρή και αποφασιστική παρέμβαση από τα Σωματεία του χώρου ακόμη 2 - 3 εργαζόμενοι θα είχαν εγκαταλείψει την
εκπαιδευτική διαδικασία μετά από τις έντονες πιέσεις που ασκούνταν από την Τοπική Διεύθυνση.

Σε σεμινάριο που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Ιταλία για 4 άτομα ο Διευθυντής του ΑΗΣ Μεγ/λης - Β με λογική  «αποφασίζομεν και διατάζομεν» απέκλεισε καταξιωμένους συναδέλφους με πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαδικασία της εκπαίδευσης.
Ο λόγος που αυτό έγινε είναι ότι οι συνάδελφοι αυτοί στέκονται με αξιοπρέπεια, σέβονται την αποστολή τους, δεν υποτάσσονται σε παράλογες πρακτικές του και διεκδικούν τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Όταν 1 εργαζόμενος δεν μπόρεσε λόγω ασθενείας να πάει στην Ιταλία για την αντικατάσταση του απευθύνθηκε σε 2 άλλους που για αντικειμενικούς λόγους δήλωσαν ότι δεν μπορούν να μεταβούν και του πρότειναν συγκεκριμένο συνάδελφο που μαζί με αυτούς, τους είχε αποκλείσει στην αρχική φάση και τότε δήλωσε ότι αυτόν δεν μπορεί να τον στείλει γιατί έχουν υπάρξει συνδικαλιστικές παρεμβάσεις για να πάει, κάτι που ο κύριος Διευθυντής δεν το θέλει Άκουσον  Άκουσον !!!

Αυτό αποτελεί τεράστιο ψεύδος και με αυτό θέλει να δικαιολογήσει τις επιλογές του…. Με άλλα λόγια προφάσεις εν αμαρτίαις….
Αυτός που ως πειθήνιο όργανο «του τότε αφεντικού του» της αλήστου περιόδου 91 - 93 εφάρμοζε ανάλογες πρακτικές καθώς και αργότερα ενέδωσε σε όλες τις επιθυμίες και τα αιτήματα (μετατάξεις, μετακινήσεις, μεταθέσεις, εκτός έδρας, κλπ) των κατεστημένων συνδικαλιστικών και κυβερνητικών δυνάμεων.
Στον μικρό μας εργασιακό χώρο γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά Γι’ αυτό ο Διευθυντής του ΑΗΣ Μ - Β να εγκαταλείψει τα κακόγουστα αστεία και να προσγειωθεί στην πραγματικότητα.

Καλούμε την Ιεραρχία της Γ.Δ/Π να επαναφέρει το συντομότερο δυνατόν τον  Διευθυντή στην άσκηση της αποστολής του αποτρέποντας τον αυταρχισμό και την τρομοκράτηση των εργαζομένων.
Το συνδ. κίνημα στο χώρο αντιστέκεται σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων, στηρίζοντας με κάθε τρόπο την αποκατάσταση του σεβασμού και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων.

Το  Δ.Σ  του  Σ.Ο.Σ  ΔΕΗ  Μεγ/λης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:  Γ.Δ/Π - Διευθυντή ΔΕΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου