Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Βοιωτία: Την βοήθεια όλων των φορέων ζητά ο ΔΕΔΔΗΕ Λιβαδειάς για τον περιορισμό των κλοπών

metasximatistes001 Αλλού μειώθηκαν, όχι όμως στη Βοιωτία και τη Λοκρίδα τονίζει χαρακτηριστικά   
Με επιστολή προς όλους του αρμόδιους φορείς του νομού, η ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Λιβαδειάς ζητάει τη βοήθεια τους, για να περιοριστούν οι κλοπές ηλεκτρολογικού υλικού ένα πρόβλημα που όπως λέει συνεχίζεται σε τμήματα της Βοιωτίας, Φθιώτιδας και της Φωκίδας όταν σε άλλες περιοχές της χώρας, παρόμοια φαινόμενα έχουν περιοριστεί σημαντικά.
«Σε ολόκληρη τη Θεσσαλία οι κλοπές μετασχηματιστών
έχουν σχεδόν μηδενιστεί. Στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας εκτός της Λοκρίδας μειώθηκαν δραστικά. Στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας (Θήβα – Λιβαδειά) και στη Λοκρίδα παρατηρείται το αντίθετο φαινόμενο και δυστυχώς βρισκόμαστε σε πολύ δυσάρεστη θέση για μια ακομα μια φορά να σας ενημερώσουμε οτι το πρόβλημα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και συχνότητα», αναφέρει στην επιστολή του ο ΔΕΔΔΗΕ.
Τονίζει δε οτι οι συνέπειες για την επιχείρηση θα είναι σημαντικές τόσο ως προς το κόστος και την προμήθεια των κλεμμένων υλικών όσο και για την άμεση αποκατάσταση των εγκαταστάσεων για την παροχή της άρδευσης.
Παράλληλα κάνει γνωστό οτι η επιχείρηση από την πλευρά της προσπαθεί με κάθε τόπο να περιφρουρήσει τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό εφαρμόζοντας ειδικούς τρόπους κατασκευής που να αποτρέπουν την κλοπή, τοποθετώντας ειδικά αντικλεπτικά συστήματα καθώς και με τη διενέργεια συχνών ελέγχων των εγκαταστάσεων.
«Τα αποτελέσματα όμως δεν είναι τα προσδοκώμενα, οι συμμορίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αργά ή γρήγορα βρίσκουν τρόπους να τα ξεπερνούν και να συνεχίζουν την καταστροφή και την λεηλασία του εξοπλισμού», υπογραμμίζει ο ΔΕΔΔΗΕ.
Ταυτόχρονα απευθύνει έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αγρότες, συνεταιρισμούς, δήμους, αστυνομία και κρατικές υπηρεσίες «να βοηθήσουν με “όποιον τρόπο κρίνουν ή επιθυμούν ώστε να περιοριστεί η κοινωνική αυτή μάστιγα, να μειωθούν οι καταστροφές του ηλεκτρικού εξοπλισμού και συνεπώς να προστατευθεί η αγροτική παραγωγή».
Καταλήγοντας στην επιστολή ο Διευθυντής Περιοχής Λιβαδειάς Δημήτρης Τζίμητρας επισημαίνει για ακόμα μια φορά τις προσπάθειες που καταβάλλει ο ΔΕΔΔΗΕ για την άμεση προμήθεια υλικών και για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων και ζητά την συμβολή όλων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Από το  http://viotianet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου